ВЪВЕЖДАТ НОВА КАТЕГОРИЯ В ГИМНАСТРАДАТА, ЗАРАДИ СК “АЛЕКСИЯ“, СЕВДАЛИНА МАВРОДИЕВА СТАВА КООРДИНАТОР

0
1459

БФ по художествена гимнастика е взела решение да позволи на СК Алексия да се състезава в първенствата по гимнастрада със собственото си има, а не с лиценза на клуба по художествена гимнастика, ръководен от Йовка Няголова „МИГ – Гергана”, съобщи Севдалина Мавродиева, ръководител и главен треньор на „Алексия”. Тя е била уведомена от члена  на УС и председател на комисията за масов спорт към БФХГ Мариета Дукова, че поради отличното представяне на клуба, допринесло за повишаване нивото на състезанията по отношение на хореография, тема, сюжет и декори, федерацията се е съгласила да допусне исканите от Севдалина Мавродиева промени, касаещи употребата на салта, подръжки и декор в съчетанията, като за целта ще бъде въведена нова категория. Добричлийката е поканена да стане координатор, а освен спортни, в новата категория  ще могат да се включват и танцови клубове.
Доскоро внедрявах гимнастиката в танца, сега ще внедрявам танца в гимнастиката, заяви за радио Добруджа талантливата хореографка, която създаде в Добрич стотици шампиони от всякакъв ранг. Тя допълни, че именно това е нейното усещане за хореография, а най-приятното в случая е, че е възприето и от двете федерации – БФ по спортни танцови дисциплини и БФ по художествена гимнастика, под чиято шапка се провеждат първенствата по гимнастрада.
Поласкана съм, че бе обърнато внимание на моите предложения и на казуса „Алексия” като цяло и ни бе признато официално, че сме фактор в гимнастрада, заяви Лина Мавродиева. Само за две години СК Алексия успя да завоюва 6 първи отборни места в този вид състезания, но представяйки се като МИК – Гергана.  Радио Добруджа