Връщат Маринела Арабаджиева у нас

0
1424

Съпругата на Ветко Арабаджиев – Маринела, ще бъде екстрадирана в България на 30 май. В момента тя се намира в арест, а съдебните власти в Испания очакваха допълнителни документи за обвиненията срещу нея в България, преди да решат дали да я екстрадират. В началото на месеца от Испания беше върнат и съпругът й Ветко и сега той е в ареста по няколко обвинения.

Специализираната акция срещу Ветко и Маринела Арабаджиеви беше проведена от специализираната прокуратура и ГДБОП в края на август м.г., когато бяха претърсени хотел “Маринела” и офиси на фирми. Тогава бе задържан синът им Вълчо Арабаджиев. След като прекара 7 месеца в ареста, той бе освободен под парична гаранция от половин милион лева.

Родителите му бяха обявени за издирване с европейска заповед за арест и с червена бюлетина на Интерпол по обвинения за участие в организирана престъпна група за пране на пари и данъчни престъпления.

Ветко и Маринела Арабаджиеви бяха задържани на 7 март в къщата на българина Георги Семерджиев, известен като Жоро Шопа, в курортно градче близо до Барселона. Домакинът им също беше арестуван по искане на Швейцария, но впоследствие освободен.

Източник: dnevnik.bg