ВИКТОРИЯ ПЕНЕВА: МУЗИКАТА Е МОЯТ ЖИВОТ!

0
1389

Чаровницата, която ви представяме, се казва Виктория Пенева, на 17 години, от Тервел. Момичето е възпитаничка на училището по изкуства СОУ “Свети Климент Охридски”, където се занимава с поп и джаз пеене. Вики е едно от децата, които прославят учебното заведение не само в Добрич и България, но и извън пределите на страната ни. Защото – макар и слабичка, нежна и фина, Виктория е изключително гласовита! И няма конкурс или фестивал, в който нейният бляскав талант да не е оценен.

Вики започва да се занимава с пеене, когато е на около 8-9 години. Майка й забелязва, че у дома постоянно си припява и й предлага да опита в този вид изкуство. Така Виктория попада при Стефка Василева – преподавател по поп и джаз пеене в СОУ “Св. Климент Охридски”, а по-късно – при колежката й Милена Пеева, която работи с по-големите ученици.
И успехите не закъсняват. Наградите на Вики са десетки, тя споделя, че не знае точния им брой. Носител е на най-голямото отличие – Гран при, три пъти. Като най-вълнуващо свое участие и успешно представяне Виктория посочва фестивала “Златният делфин” в Мамая, Румъния. “Фестивалът беше великолепен, имаше изключително много участници от цял свят. Излъчваха го по една телевизия и в сайт. Не бях присъствала на такъв голям конкурс!” – споделя възхищението си 17-годишната ученичка. “Златният делфин” носи на Вики поредното голямо отличие – тя става носител на едно от трите Грин при, които са връчени на най-добрите изпълнители.
И нека да разкажем нещо изключително интересно за Виктория Пенева. След завършване на 7 клас тя е приета в престижната Математическа гимназия във Варна. След първата година обаче, се отказва и се прехвърля в СОУ “Свети Климент Охридски”. “Докато учех във Варна продължавах да ходя по конкурси и никой не го оценяваше. Дори имах проблеми с класната си ръководителка, че отсъствам често. Никой не забелязваше това, което правя, че по някакъв начин показвам своите умения, никой не се вдъхновяваше от успехите ми, не оценяваше труда, който влагах” – споделя Вики. Тогава с родителите си взема решението да се премести в училището по изкуства в Добрич. „Идеята беше добра и решението ми – правилно“ –  категорична е Виктория. И споделя: “Тук всеки цени това, което правя. СОУ „Свети Кл. Охридски“ ми дава всичко, от което се нуждая. Музиката е моят живот и училището ми помага с абсолютно всичко, свързано с нея. Средата е прекрасна, имам възможности за изяви не само в България, но и в чужбина – в Полша, в Турция, Италия, Сърбия, няколко пъти в Румъния”.
Аз никога няма да спра да се занимавам с музика, категорична е Виктория. Мечтае да учи медицина, но е убедена, че музиката, пеенето ще й останат като хоби. “Ако случайно не успея да се занимавам с това, което мечтая, със сигурност ще продължа с музика, защото тя естествено ще ми помогне по някакъв начин да се развивам. Разчитам на това, което имам като дарба” – казва Вики.
“Аз обожавам да пея. Пея постоянно. Дали песни, които изпълнявам, или такива, които просто ми харесват”, разказва момичето. И тъй като е изключително скромно, едва-едва отговаря на въпроса на НДТ защо е толкова харесвана на сцената, какво е това, което я отличава от другите изпълнители. “Хората около мен, педагозите ми казват, че ги пренасям като в приказка, че погледът ми, изражението ми, начинът, по който пея, много въздействат. Когато пея, се потапям в песента” – обяснява 17-годишната ученичка.
В навечерието на светлите Коледни и Новогодишни празници тя изказва огромна благодарност на вокалните си педагози Стефка Василева и Милена Пеева, на директора на СОУ “Св. Климент Охридски” Юлияна Герасимова, на целия екип на училището.
На читателите на в. “Нова добруджанска трибуна” Вики пожелава успешна 2016 година, изпълнена със здраве, късмет и безброй положителни емоции.

НДТ