ВАКАНЦИОННО СЕЛИЩЕ АЛБЕНА С ПРЕСТИЖНО ОТЛИЧИЕ ЗА ИНОВАЦИИ

0
1119

В категория СПА дестинации комплексът спечели отличието на 24-тия конгрес на СПА центровете в Европа

С престижното отличие за най-иновативна СПА дестинация беше наградено ваканционно селище Албена по време на 24-тия конгрес на европейските СПА центрове, който се проведе от 8 до 10 май в Хърватия. Лично главният секретар на Европейската СПА асоциация Чила Мезоси връчи приза на Маргита Тодорова – директор „Маркетинг и продажби“

На територията на комплекса се намират четири СПА центъра на високо ниво, носители на много сертификати за високо качество на предлаганите процедури. Това са „Медика-Албена“, „Елементс“ (Фламинго Гранд Хотел & СПА), „Senses” (Матирим Хотел Парадайс Блу) и „Ралица“ (хотел „Ралица Супериор“).

Слабо известен факт е, че водата в Албена е минерална с естествена температура от около 30оС и оказва положително влияние при справянето с болести на опорно-двигателната и нервната система. Част от предлаганите процедури са с лечебна кал от Тузлата. Съчетанието на уникалния климат и спокойствието на комплекса с професионализма на работещите в „Медика Албена“ спомагат за подобряването на здравето и тонуса на гостите и извън летните месеци.

В модерния спа център „Медика-Албена“ се предлагат иновативни програми за справяне с различни здравословни проблеми: артрофит, гуна, детокс, режими за алкално хранене, включване на натурални български продукти като кисело мляко, билки и мед са само част от съвременните технологии, които специалистите в Албена прилагат, за да бъдат максимално полезни на избралите комплекса за своята СПА почивка.

В началото на годината отвори врати и специализираната болница по рехабилитация „Медика Албена“, която приема пациенти по здравна каса.