БЮЛИТЕН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 16-18.02.2019

0
1457

На 17 февруари, около 12:50 часа е получено съобщение за извършена кражба от необитаем имот, находящ се в град Тервел. По данни на тъжителя е извършена кражба на два броя автомобилни гуми ведно с джантите и 2 броя ръчни електрически инструмента. По случая е образувано досъдебно производство.

На 17 февруари, около 12:20 часа в град Добрич е спрян за проверка бус „Форд”, без регистрационни табели, управляван от 50-годишен мъж от град Добрич, криминално проявен. В хода на проверката е установено, че водача на МПС е неправоспособен и управляван автомобила в едногодишен срок от наложено му наказание за същото нарушение. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 18 февруари, около 00:30 часа по ул. „Калиакра” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация, управляван от 36-гоишен мъж от с. Стожер, обл. Добрич. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,23 промила в издишания от водача въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 16 февруари, около 12:30 часа е получено съобщение за извършена кражба от лек автомобил „Ауди” със софийска регистрация, паркиран в района на резерват „Яйлата” край град Каварна. Установено е, че чрез взлом на предно дясно стъкло, неизвестен извършител е проникнал в автомобила. По данни на тъжителя е извършена кражба на сумата от 1 200 лева, лични документи и банкови карти, лични вещи, ключове и документи за лек автомобил. По случая е образувано досъдебно производство.

На 17 февруари, около 00:15 часа в с. Сърнец, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Форд” с добричка регистрация, управляван от 50-годишен мъж от град Добрич. В хода на проверката е установено, че водача на МПС е неправоспособен и управляван МПС в едногодишен срок от наложено му наказание за същото нарушение. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 15 февруари, около 17:00 часа е задържан 39-годишен мъж от с. Безмер, обл. Добрич. Същия е извършил кражба на хранителни продукти и оптично устройство за компютър от хранителен магазин, находящ се по бул. „Русия” в град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 15 февруари е получено съобщение за извършена кражба на два броя автомобилни гуми ведно с джантите и меден проводник от частен имот на територията на с. Лясково, обл. Добрич. От проведените ОИМ и ПСД са установени извършителите на деянието, двама младежи на 16 години и мъж на 49-години, и тримата от с. Лясково, обл. Добрич. Вещите обект на посегателството са установени и иззети по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 15 февруари след проведени ОИМ и ПСД е задържан 32-годишен мъж от град Тервел. В хода на работа е установено, че същия е извършител на умишленото увреждане предно панаромно стъкло на лек автомобил „Ауди”, паркиран на територията на град Тервел. Деянието е извършено за времето от 20:00 часа на 14 февруари до 00:20 часа на 15 февруари.