Бюлетин на ОД на МВР – 24.01.2018

0
827
  • На 23 януари, около 14:40 часа в кв. „Рилци” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, управляван от криминално проявения Р.С. (19 г.) от град Добрич. В хода на проверката е установено, че рамата на автомобила не отговаря на СРМПС. Автомобила е иззет по надлежния ред. Образувано е досъдебно производство.
  • На 22 януари, около 18:30 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в района на с. Славеево, обл. Добрич. Установено е, че водач на лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над автомобила и се блъска в крайпътно дърво. Вследствие на инцидента водача е прегледан с диагноза комоцио и натъртвания и освободен за домашно лечение. ПТП е обслужено по административен ред.
  • На 23 януари, около 11:15 часа е получено съобщение за взлом на входна врата на частен имот на територията на град Балчик. Няма извършена кражба. От проведените незабавни ОИМ и ПСД е установено, че извършителя на деянието е криминално проявения М.А. (16 г.) от град Балчик.
  • На 23 януари, около 14:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на град Балчик. По данни на тъжителя е извършена кражба на телевизор. От проведените незабавни ОИМ и ПСД са установени извършителите на деянието криминално проявените  М.А. (16 г.) и Н.Г. (16 г.), и двамата от град Балчик. По двата случая са образувани бързи полицейски производства.
  • На 23 януари, около 12:45 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген”, без регистрационни табели управляван от криминално проявения С.Б. (42 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.
  • На 16 декември 2017 г. и на 8 януари т.г. са получени два сигнала за извършени кражби на мобилни апарати в района на новогодишния базар в град Добрич. От проведените ОИМ и ПСД е установен извършителя на деянието малолетния В.Р. от град Добрич. Вещите обект на посегателството са иззети по надлежния ред. Материалите по случая са докладвани в РП Добрич с мнение за предаване на МКБППМН.
  • На 23 декември, около 15:30 часа в с. Оброчище, обл. Добрич е задържана криминално проявената В.И. (27 г.) от град Добрич. Жената е установена в момент на предлагане на услуги срещу заплащане, за които е получила доходи по неморален начин.  Материалите по случая са докладвани на РП Балчик. Извършва се проверка.