БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – 16-18.03.2019

0
932

На 17 март се тъжи 79 годишна жена от град Добрич. По данни на тъжителя, около 12:00 часа е получела обаждане на домашния си телефон от непознат мъж представящ се за служител на МВР. Чрез въвеждане в заблуждение, мнимия полицай поисква съдействието й с цел залавяне на извършители на телефонни измами. Жената предава наличната сума от 5 000 лева и около 5 грама златни накити. По случая е образувано досъдебно производство.

На 17 март, около 17:05 часа е получено съобщение за простреляно куче в покрайнините на с. Нова Камена, обл. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 17 март, около 14:30 часа в град Добрич е извършена проверка на 19-годишен мъж от град Добрич, известен на МВР. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество с тегло 0,56 грама, реагиращо на амфетамин. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 17 март, около 14:45 часа в град Добрич е извършена проверка на 37-годишен мъж от град Добрич, известен на МВР. В хода на проверката е установена ръчно свита цигара с тегло 0,5 грама ,реагираща на наркотичното вещество канабис. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 15 март, около 23:05 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по околовръстен път на град Добрич в района на разклона за с. Дончево. На място е установен самокатастрофирал лек автомобил „БМВ” с добричка регистрация, преобърнат в крайпътна нива, управляван от 28-годишен мъж от град Добрич. Вследствие на инцидента, водача е с фрактура на гръдна кост и травма на белите дробове, без опасност за живота. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,19 промила в издишания от водача въздух. ПТП е обслужено по административен ред.

На 16 март, около 22:20 часа в с. Преселенци, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Алфа” с добричка регистрация, управляван от 24-годишен муж от град Добрич. При извършената проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата им. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 16 март, около 13:00 часа в град Добрич е извършена проверка на 24-годишен мъж от град Шумен, криминално проявен. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 1,16 грама, реагираща на наркотичното вещество канабис. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 16 март, около 23:55 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, управляван от 19-годишен мъж от с. Тянево, обл. Добрич. При извършената проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата им. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 15 март, около 15:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от къща, находяща се на територията на с. Тюленово, обл. Добрич. Установено е, че чрез взлом на входна врата, неизвестен извършител е проникнал в обекта. По данни на тъжителя е извършена кражба на широкоекранен телевизор и два броя отоплителни уреда. По случая е образувано досъдебно производство.

На 15 март, около 18:40 часа в град Добрич е извършена проверка на 26-годишна жена и 26-годишен мъж. В хода на проверката са установени  бяло прахообразно вещество с тегло 1,23 грама, реагиращо н амафетамин, суха тревна маса с тегло 0,42 грама, реагираща на канабис и кафяво вещество с тегло 0,63 грама реагиращо на хероин. Двамата са задържани за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 15 март, около 20:30 часа в град Генерал Тошево е спрян за проверка лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация, управляван от 32-годишен мъж от град Добрич. При извършената проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на амфетамин, канабис и кокаин. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.