БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 9.05.2019

0
1111

На 8 май, около 10:30 часа се тъжи 21-годишен мъж от град София. По данни на тъжителя на 4 май пътувайки на автостоп в лек автомобил е оставен в с. Кранево, обл. Добрич. Водача на МПС е продължил с вещите на 21-годишния мъж, 2 броя раници, ведно с палатка, таблет, мобилен телефон и лични документи. По случая е образувано досъдебно производство.

На 8 май, около 16:15 часа е получено съобщение за извършена кражба на сумата от 560 лева поставен в плик от фармацевтичен обект, находящ се в град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 8 май, около 19:10 часа е получено съобщение за взлом на витрина  на обществена сграда, находяща се на територията на с. Крушари, обл. Добрич. От проведените ОИМ и ПСД е установен извършителя на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 50-годишен мъж от селото. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 8 май, около 22:05 часа в с. Преселенци, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „БМВ” със силистренска регистрация., управляван от 29-годишен мъж. В хода на проверката е установено, че МПС е със служебно прекратена регистрация. Взето отношение по административен ред. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 8 май, около 11:15 часа е извършена проверка на избено помещение, находящо се по ул. „Отец Паисий” в град Добрич, използвано от 31-годишен мъж, известен на МВР. В хода на проверката са установени бяло прахообразно вещество с тегло 0,51 грама, реагиращо на метаамфетамин, суха тревна маса с тегло 4,41 грама, реагираща на канабис и бяло прахообразно вещество с тегло 1,2 грама, реагиращо на амфетамин. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.