БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 8.01.2019

0
1672

На 7 януари, около 10:40 часа е получено съобщение за извършена кражба на метална врата от частен имот на територията на град Шабла. От проведените ОИМ и ПСД е установен извършителя на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 32-годишен мъж от град Шабла, известен на МВР. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 8 януари, около 00:50 часа по околовръстен път на град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Пежо” с чужда регистрация. В хода на проверката пътника в автомобила, 33-годишен мъж от с. Победа предава бяло прахообразно вещество с тегло 0,7 грама, реагиращо на амфетамин. При извършената проверка за употреба на наркотични вещества на водача на автомобила, 28-годишен мъж от град Добрич теста отчита положителен резултата за употребата на амфетамин. Двамата са задържани за срок от 24 часа. По двата случая са образувано бързи полицейски производства.

На 7 януари, около 07:45 часа е получено съобщение за пожар в необитаема къща на територията на с. Карапелит, обл. Добрич. Вследствие на огнената стихия са унищожени около 90 м2 покривна конструкция на сградата. Няма данни за умишлен палеж. По случая е образувано досъдебно производство.

На 7 януари е получено съобщение за извършена кражба в района на ж.к. „Дружба” в град Добрич. На място е установено, че за времето от 20:00 часа на 5 януари до 08:00 часа на 7 януари, неизвестен извършител е извършил кражба на три броя резервни гуми ведно с джантите монтирани на капака на багажното отделение от три леки автомобила. По случая е образувано досъдебно производство.

На 7 януари, около 14:45 часа се тъжи 71-годишна жена от град Добрич. По данни на тъжителя, около 14:35 часа при теглене на пари от банкомат в района на ул. „Христо Ботев”, неизвестен извършител е извършил кражба на чанта с намиращите се в нея лични документи и вещи, и сумата от 405 лева. По случая е образувано досъдебно производство.