БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 4-7.05.2019

0
1084

На 3 май, около 14:00 часа в момент на кражба на три бутилки алкохол от търговски обект, находящ се в района на ж.к. „Строител” в град Добрич е задържан 49-годишен мъж от град Добрич. Работата по случая продължава.

На 3 май, около 14:20 часа е задържан 21-годишен мъж от с. Александър Стамболийски, обл. Добрич. Същия е установен в момент на проникване в частен имот на територията на селото. По случая е образувано досъдебно производство.

На 3 май е получено съобщение за извършена кражба на дебитна карта и сума пари от незаключен автомобил, паркиран в района на ул. „Хан Тервел” в град Добрич. От проведените незабавни ОИМ и ПСД е установен и задържан 31-годишен мъж от град Добрич. Работата по случая продължава.

На 4 май след проведени ОИМ и ПСД е задържан криминално проявен и осъждан 30-годишен мъж от град Балчик. В хода на работа е установено, че на 3 май, същия противозаконно е отнел товарен автомобил „Митсубиши” с добричка регистрация от стопански двор в град Балчик, предизвикал е ПТП по главен път I-9 и е напуснал местопроизшествието. С прокурорско постановление му е наложена мярка за задържане от 72 часа. Работата по случая продължава.

На 4 май, около 08:30 часа е получено съобщение за извършена кражба на 1 брой електрически инструмент, ръчен инструмент и материали от товарен автомобил „Ситроен”, паркиран с незаключена врата в района на ж.к . „Добротица” в град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 4 май, около 08:50 часа е получено съобщение за извършена кражба на 7 броя метални тръби от надгробен паметник в гробищен парк на град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 4 май, около 09:15 часа е получено съобщение за извършена кражба на сумата от 60 лева на монети от помещение, находящо се по ул. „Климент Охридски” в град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 4 май е извършена проверка на частен имот на територията на с. Преселенци, обл. Добрич, обитаван от 52-годишен мъж. В хода на проверката е установено неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 4 май, около 22:45 часа е получено съобщение за възникнало ПТП с материални щети по околовръстен път на град Добрич. На място е установен лек автомобил „Ситроен” с варненска регистрация, като водача на МПС е напуснал местопроизшествието. При извършената проверка в информационните масиви на МВР е установено, че МПС е с регистрационни табели издадени за друг автомобил. По случая е образувано досъдебно производство.

На 4 май, около 17:15 часа. Е получено съобщение за възникнал пожар в млекопреработвателно предприятие, находящо се в с. Жегларци, обл. Добрич. На място е установено, че са запалени неустановен брой дървени палети, като пожара е обхванал и съседен имот и е изгорял товарен автомобил „Шкода”. Установен е извършителя на деянието, мъж на 71-години от град Добрич. Същия е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 5 май, около 14:55 часа в района на град Балчик е спрян за проверка лек автомобил „Форд” с добричка регистрация, управляван от 60-годишен мъж от град Генерал Тошево. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,43 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 5 май, около 19:10 часа в с. Паскалево, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, управляван от неправоспособен 20-годишен мъж от същото село. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2.10 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 5 май, около 18:10 часа в с. Коларци, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с разградска регистрация, управляван от 52-годишен мъж от с. Голеш, обл. Силистра. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,55 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 5 май, около 11:45 часа в град Добрич е извършена проверка на криминално проявен 35-годишен мъж и 23-годишена жена, и двамата от град Добрич. В хода на проверката е установено прахообразно вещество с тегло 0,41 грама, реагиращо на хероин. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 5 май, около 18:40 часа по бул. „Русия” в град Добрич е извършена проверка на 39-годишен мъж от град Добрич, криминално проявен. В хода на проверката е установено прахообразно вещество с тегло 2,14 грама, реагиращо на амфетамин. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 6 май, около 17:40 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в района на с. Ляхово, обл. Добрич. На място е установено, че лек автомобил „Опел” с добричка регистрация, управляван от 19-годишен мъж от с. Оброчище, обл. Добрич, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над МПС, удря метален стълб и се преобръща. Вследствие на инцидента, водача и пътника в автомобила, 20-годишен мъж са отведени в ЦСМП Балчик със съмнение за комоцио, без опасност за живота. ПТП е обслужено по административен ред.

На 6 май, около 22:15 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по път II-71 в района на разклона за с. Плачи дол. На място е установено, че лек автомобил „Рено” с добричка регистрация, навлиза в лентата за насрещно движение и се удря в лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. Вследствие на инцидента, водача на лек автомобил „Рено” , мъж на 21-години от град Добрич е настанен в МБАЛ Добрич с травма на гърди и бял дроб, с опасност за живота. Пострадала е и возещата се в лек автомобил „Опел”, жена на 47-години от град Добрич, която е с фрактура на горен десен крайник. По случая е образувано досъдебно производство.

На 6 май, около 22:00 часа в района на с. Владимирово, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с варненска регистрация, управляван от 49-годишен мъж. От с. Червенци, обл. Варна. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,25 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 6 май, около 12:45 часа в град Добрич е извършена проверка на 36-годишен мъж от град Добрич, известен на МВР. В хода на проверка та е установена пластмасова спринцовка с кафява течност. При извършения полеви тест, веществото реагира на хероин. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 6 май, около 19:00 часа е получено съобщение за умишлено увреден лек автомобил „Хонда” с варненска регистрация, паркиран в района на бул. „Добруджа” в град Добрич. От проведените незабавни ОИМ и ПСД е установен и задържан извършителя на деянието 32-годишен мъж от град Добрич, криминално проявен. По случая е образувано досъдебно производство.