БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 28.02.2019

0
1188

На 27 февруари, около 21:20 часа в района на ж.к. „Добротица” в град Добрич е извършена проверка на криминално проявен 20-годишен мъж. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,72 грама, реагираща на канабис. В условията на неотложност е извършена проверка в таванска стая, в ж.к. „Добротица”, обитавана от мъжа. В хода на проверката са установени електронна везна, бяло прахообразно вещество с тегло 25,2 грама, реагиращо на амфетамин и суха тревна маса с тегло 37,4 грама, реагираща на канабис. Задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Материалите са докладвани в ОП Добрич. Работата по случая продължава.

След проведени ОИМ и ПСД са задържани криминално проявени 37-годишен мъж от .с Пчелино, обл. Добрич, 34 годишен мъж, 53-годишен мъж и 49-годишен мъж, и тримата от град Добрич. В хода на работа е установено, че четиримата са извършители на побой над 31-годишен мъж в с. Фелдфебел Денково, извършен на 26 февруари, около 21:00 часа. Докладвано на РП Добрич. Работата по случая продължава.

На 27 февруари, около 02:20 часа е получено съобщение за самокатастрофирал автомобил по бул. „25-ти Септември” в град Добрич. На място е установен, лек автомобил „Хюндай” с добричка регистрация, управляван от 60-годишена жена, която е загубила контрол над МПС и се е блъснала в стълб на улично осветление. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,61 промила в издишания от водача въздух. Задържана за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.