БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 26-30.04.2019

0
1159

На 25 април, около 09:30 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в района на с. Соколово, обл. Добрич. Установено е, че товарен автомобил „Ивеко”, пука задна гума, губи контрол над МПС и се преобръща в лентата за насрещно движение. Вследствие на ПТП, водача е прегледан и освободен с натъртвания за домашно лечение, без опасност за живота. ПТП е обслужено по административен ред.

На 25 април, около 16:25 часа в момент на извършване на кражба в частен дом на територията на град Каварна е задържана 48-годишна жена от град Каварна, известна на МВР. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 25 април, около 11:30 часа е извършена проверка на частен имот на територията на с. Коларци, обл. Добрич, обитаван от 50-годишна жена. В хода на проверката е установено неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 27 април, около 02:10 часа в град Генерал Тошево е извършена проверка на 18-годишен мъж от с. Равнец, обл. Добрич. В хода на проверката е установено 3 грама бяло прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 26 април, около 08:00 часа е задържан криминално проявен 31-годишен мъж от град Добрич. Същия умишлено е увредил заден десен стоп на лек автомобил „Сеат” и 4 броя витрини на павилион,врата и крило в Централна автогара град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 26 април, около 11:10 часа в град Генерал Тошево е извършена проверка на криминално проявен 36-годишен мъж. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,7 грама, реагираща на канабис. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 27 април, около 10:15 часа е получено съобщение за възникнало сбиване между двама непълнолетни младежи в района на ж.к. „Строител” в град Добрич. Вследствие на инцидента, единия от тях е настанен в МБАЛ „Св. Ана” в град Варна за оказване на медицинска помощ, без опасност за живота. Уведомен е дежурен прокурор от РП Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 27 април, около 23:25 часа е получено съобщение за умилено увредени два броя автомобил с добричка регистрация, паркирани в района на ул. „Войнишка” и ул. „Любимец” в град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 27 април, около 22:30 часа в с. Дуранкулак, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация, управляван от 63-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,37 промила. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 28 април, около 21:00 часа е получено съобщение за извършена кражба на златни накити с общо тегло 150 грама и сумата от 600 английски паунда от частен имот на територията на град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 28 април, около 10:00 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в с. Стефаново, обл. Добрич. Установено е, че 73-годишен мъж от град Добрич, водач на лек автомобил „Форд”, поради здравословен проблем, губи контрол над МПС и се блъска в крайпътно дърво. Вследствие на инцидента е пострадал возещата се на предна седалка 48-годишна жена, която е настанена за лечение в МБАЛ Добрич с фрактура на лява раменна става, без опасност за живота.  ПТП е обслужено по административен ред.

На 29 април, около 18:30 часа в град Добрич е извършена проверка на криминално проявен 31-годишен мъж от град Добрич. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,57 грама, реагираща на канабис. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 29 април, около 12:00 часа е получено съобщение за извършена кражба на два броя мобилни телефона от частен имот на територията на град Добрич. От проведените незабавни ОИМ и ПСД е установен извършителя на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявен 20-годишен мъж от град Добрич. По случая се работи в условията на досъдебно производство.