БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 23-25.03.2019

0
1142

На 24 март, около 19:15 часа е получено съобщение за възникнало ПТП с пострадал велосипедист по пътя от с. Бранище посока с. Стефаново, обл. Добрич. Вследствие на инцидента велосипедиста, 66-годишен мъж от град Добрич е настанен в МБАЛ Добрич с фрактура на таз и дясна подбедрица. Водача на МПС е с отрицателна проба за употреба на алкохол. По случая е образувано досъдебно производство.

На 24 март, около 18:20 часа по ул. „Агликина поляна” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация, управляван от 19-годишен мъж. При извършената проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата им. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 22 март, около 10:30 часа е извършена проверка на търговски обект, находящ се по ул. „Васил Левски” в град Добрич. В хода на проверката е установено незаконно присъединяване към електропреносната мрежа. По случая е образувано досъдебно производство.

След проведени ОИМ и ПСД е задържан криминално проявен 24-годишен мъж от град Дългопол. В хода на работа е установено, че същия е извършител на грабеж на 2 броя лаптопи, мобилен телефон и раница, извършен на 14 март т.г. в жилищен блок по ул. Независимост” в град Добрич. Повдигнато му е обвинение и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража”. Работата по случая продължава.

След проведените ОИМ и ПСД са установени 29-годишен мъж от град Ловеч и 25-годишен мъж от град Добрич. Същите на 19 март т.г. противозаконно са отнели два броя МПС марка „Опел”, паркирани в района на автосервиз по ул. „Калиакра” в град Добрич.
Установен е и 33-годишен мъж от град Варна, който е закупил автомобилите. С протокол за доброволно предаване са иззети лек автомобил „Опел Астра” и части и възли за лек автомобил „Опел Кадет”. Двамата извършители са привлечени в качеството си на обвиняеми. Работата по случая продължава.

На 23 март, около 17:20 часа по ул. „Славянска” в град Генерал Тошево е извършена проверка на 19-годишен мъж от с. Козлодуйци, обл. Добрич. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 1,14 грама, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. Задържан за 24 часа. По случая е образува бързо полицейско производство.