БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 23-25.02.2019

0
1206

На 24 февруари, около 14:00 часа в района на бивш „Център на ученическо и научно творчество” в град Добрич са установени 20 годишен мъж и 17-годишен младеж от град Добрич.  На място е установено, че е възникнал пожар на трети етаж в сградата и навес на около 100 метра от сградата. Двамата признават затова, че са причинили пожара. Работата по случая продължава.

На 24 февруари, около 21:00 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация, управляван от 53-годишен мъж от с. Дончево, обл. Добрич. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,38 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа . По случая е образувано досъдебно производство.

На 25 февруари, около 00:50 часа в района на ж.к. „Добротица” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Сеат” с добричка регистрация, управляван от 23-годишен мъж от град Добрич. При извършената проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултата за употребата на канабис и амфетамин. Задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 23 февруари, около 15:30 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в с. Каблешково, обл. Добрич. Установено е, че товарен автомобил „Краз” с варненска регистрация, натоварен с дървесина се е блъснал в плътна ограда, като е увредил около 4 метра от съоръжението и е напуснал местопроизшествието. Около 18:30 часа в двора на районна пътна служба град Тервел е установено МПС, като при съвместната проверка със служители на ДЛС Тервел е констатирано, че дървесния материал е без поставена контролна горска марка. Склада и МПС са запечатани от органите до приключване на проверката. По случая е образувано досъдебно производство.

На 23 февруари, около 03:00 часа е получено съобщение за възникнал пожар в питейно заведение, находящ се в морска зона на град Каварна. Пожара е потушен от служители на ПБЗН Каварна. Вследствие на инцидента са унищожени дървената конструкция на тавана, силно обгорени са северна страна и преградна стена на обекта, унищожено е и наличното оборудване в обекта. По случая е образувано досъдебно производство.

На 23 февруари, около 15:40 часа служители на РД ПБЗН Добрич потушават пожар възникнал в сградата на бивш „Център за ученическо и научно творчество”, находящ се по бул. „Добруджа” в град Добрич. Пожара е възникнал на втори етаж от сградата, като е обгоряла част от стара ламперия. По случая е образувано досъдебно производство.

На 23 февруари, около 22:10 часа по ул. „Надежда” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с чужда регистрация, управляван от  26-годишен мъж от град Добрич. При извършената проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултата за употребата на канабис. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 22 февруари, около 18:40 часа е получено съобщение за извършена взломна кражба от апартамент, находящ се в района на ж.к. „Балик” в град Добрич. Установено е, че за времето от месец декември 2018 г. до 22 февруари т.г., чрез взлом на прозорец, неизвестен извършител е проникнал в жилището. По данни на тъжителя е извършена кражба на телевизор, декодер за цифрова телевизия и прахосмукачка. По случая е образувано досъдебно производство.

На 22 февруари на територията на град Добрич са получени три съобщения за извършени телефонни измами. По данни на тримата тъжители, същите са получили обаждане на домашните си телефони от непознат мъж, представящ се за служител на МВР. Чрез въвеждане в заблуждение, мнимия полицай заявява на възрастните хора, че се провежда полицейска акция за залавяне на извършители на телефонни измами, й е необходимо съдействието им. Жена на 77 –години предава сумата от 6 800 лева, жена на 78- години предава сумата от 3 165 лева и жена на 86 – години предава сумата от 2 000 лева, 1 000 евро, 500 щатски долара  и около 5 грама златни накити. Образувано е досъдебно производство.

На 22 февруари, около 14:00 часа служители на РУ МВР Каварна и ЗЖУ Варна спират за проверка лек автомобил „Дайхатсу” с добричка регистрация, управляван от 32-годишен мъж от с. Челопечене, обл. Добрич. При последвалата проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на канабис. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 22 февруари, около 18:45 часа по ул. „Отец Паисий” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Мазда” с варненска регистрация, управляван от 48-годишен мъж от град Варна. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, уреда отчита наличието на 2,50 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 22 февруари, около 11:00 часа е получено съобщение за извършена кражба на метални елементи от частен имот на територията на град Балчик. От проведените ОИМ и ПСД са установени извършителите на деянието 15-годишен младеж и 15-годишен младеж, и двамата криминално проявени от град Балчик. Вещите обект на посегателството са установени. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 21 февруари, около 16:16 часа е извършена проверка на апартамент, находащя се по ул. „Д. Ковачев” в град Добрич, обитаван от криминално проявен 36-годишен мъж от град Добрич. В хода на проверката в жилището са установени бяло прахообразно вещество с тегло 1 грам, реагиращо на амфетамин и суха тревна маса с тегло 1 грам, реагиращо на канабис с тегло 1 грам. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  8. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  9. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
  10. 10.  БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  11. 11.  България – Китай 中国保加利

ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST