БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 21 ЯНУАРИ

0
1754

На 19 януари, около 18:00 часа е получено съобщение за извършена взломна кражба от частен имот по ул. „Агликина поляна” в град Добрич. По данни на тъжителя е извършена кражба на домашно имущество, 36 броя бутилки алкохол, 5 броя електирчески готварски уреди и други вещи. По случая е образувано досъдебно производство.

На 19 януари, около 15:00 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по бул. „Русия” в град Добрич. На място е установено, че водач на лек автомобил „БМВ” с чужда регистрация блъска неправилно пресичащ велосипедист на 72-години. Вследствие на инцидента, велосипедиста е настанен в МБАЛ Добрич с диагноза комоцио, без опасност за живота. ПТП е обслужено по административен ред.

На 20 януари, около 02:15 часа в град Генерал Тошево е спрян за проверка лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация, управляван от 30-годишна жена от град Добрич. В хода на проверката е установено, че МПС е със служебно прекратена регистрация. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 19 януари, около 13:10 часа на КПП Варна е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. В хода на проверката е установено кафяво прахообразно вещество с тегло 15 грама, реагиращо на полевия тест на наркотичното вещество хероин. С полицейска мрка за срок от 24 часа са задържани пътуващите в автомобила мъже на 49-години и на 26-години, и двамата от с. Божурово, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 19 януари, около 21:30 часа по бул. „Добруджа” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Митсубиши” с пловдивска регистрация, управляван от 39-годишен мъж от град Варна. При извършената проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на амфетамин и метаамфетамин. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 19 януари, около 04:30 часа е получено съобщение за пожар в частен имот на територията на с. Полковник Савово, обл. Добрич. На място е установено, че в животновъдна ферма, се е запалил сеновал с намиращите се в него около 3 000 бали фураж люцерна. По случая е образувано досъдебно производство.

На 20 януари, около 12:30 часа е извършена проверка на частен имот в с. Спасово, обл. Добрич. В хода на проверката е установено незаконно присъединяване към водопреносната мрежа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 20 януари, около 13:35 часа е получено съобщение за възникнало ПТП с пострадали по главен път I-9 между селата Стефан Караджа и Генерал Колево, обл. Добрич. На място е установено, че водач на лек автомобил „Опел” с добричка регистрация предприема маневра изпреварване на колона от автомобили и се блъска челно в насрещно движещия се автомобил „БМВ” с добричка регистрация, който променя посоката си на движение и се удря в лек автомобил „Волво”. Вследствие на инцидента е постарала возещата се в лек автомобил „БМВ” жена на 49-години от град Добрич, настанена в МБАЛ Добрич с комоцио, без опасност за живота. Тримата водачи са с отрицателни проби за употреба на алкохол. ПТП е обслужено по административен ред, съставен е АУАН по ЗДвП на виновния водач.

На 20 януари, около 15:00 часа в град Тервел е спрян за проверка лек автомобил „Рено”, с добричка регистрация управляван от 56-годиушен мъж от град Тервел. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,19 промила в издишания от водача въздух. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.