БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ -20.06.2019

0
964

На 19.06.2019 г. в ОД МВР Добрич чрез ЕЕН 112 е заявено от служител в комплекс в с. Кранево, че от плажната ивица неизвестно лице е извършило кражба на оставен под чадър багаж – две плажни чанти с намиращите се в тях мобилен телефон „Самсунг“, два мобилни телефона „Айфон“, електронна книга, мъжко портмоне с лични документи и пари. Образувано е досъдебно производство.

На 19.06.2019 г. в ОД МВР Добрич чрез ЕЕН 112 е заявено от жител на град Сливен, че за времето от 16.30 часа до 17,30 часа на същата дата на неохраняван паркинг в град Балчик неизвестно лице чрез повреждане на ключалката на дясна предна врата е проникнал в личния му автомобил и е извършил кражба на парична сума, фотоапарат, дрехи и плавници. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство.

На 19.06.2019 г. в ОД МВР Добрич чрез ЕЕН 112 е заявено от гражданин за възникнало ПТП с пострадал по пътя между град Генерал Тошево и с. Кардам. Установено е, че при движение по път II-29 от град Генерал Тошево в посока с. Кардам пътнически микробус, управляван от турски гражданин, напуска пътното платно в ляво по посоката си на движение и се удря в предна лява част в крайпътно дърво и се преобръща. В следствие на възникналото ПТП МПС-то е със значителни материални щети, а водача е с установена вътрешна травма. Настанен в хирургично отделение в МБАЛ Добрич. Образувано е досъдебно производство.

На 19.06.2019 г. в град Добрич в междублоково пространство автопатрул на 1 РУ Добрич установяват лице със съмнително поведение, което прави опит да се отдалечи от тях. При подход към лицето същото изхвърля ръчно свита цигара със съдържание суха тревна маса. Лицето признава, че е негово и е от марихуана. След извършен тест тревната маса реагира на канабис. Образувано е бързо производство.

На 19.06.2019 г. в град Добрич от автопатрул на 1 РУ Добрич е заявено, че в град Добрич при проверка на лице, същата доброволно предава полиетиленово пакетче с размери 4 см на 5 см със съдържание бучка бяло вещество. Лицето заявява, че пликчето съдържа наркотични вещества, които е закупила за лична употреба. При проведен тест веществото реагира на амфетамин с тегло 0,38 гр. Образувано е бързо производство.

На 19.06.2019 г. служители от РУ Шабла спират за проверка мотопед, управляван от жител на град Шабла. От извършената проверка е установено, че мотопеда е без регистрационна табела и не е регистриран по надлежния ред. Образувано е бързо производство.