БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 2-5.03.2019

0
1164

На 4 март, около 18:30 часа е получено съобщение за извършена кражба на два броя аудио плейъра и флаш памет от лек автомобил „Ситроен” с добричка регистрация, паркиран по ул. „Стефан Караджа” в град Каварна. По случая е образувано досъдебно производство.

На 4 март, около 17:00 часа в .с Орляк, обл. Добрич е спрян за проверка мотопед с чужда регистрация, управляван от неправоспособен 55-годишен мъж. В хода на проверката е установено, че МПС не е регистрирано по надлежния ред. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 3 март, около 10:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на град Каварна. Установено е, че чрез взлом на прозорец, неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на широкоекранен телевизор и компютърна конфигурация ведно с монитор. По случая  е образувано досъдебно производство.

На 2 март, около 07:40 часа е получено съобщение з извършена взломна кражба от къща, находяща се в град Тервел. По данни на тъжителя е извършена кражба на широкоекранен телевизор. По случая е образувано досъдебно производство.

На 2 март, около 14:50 часа е получено съобщение за умишлено увредени гуми на два броя леки автомобили „Фолксваген” с добричка и сливенска регистрация. МПС са били паркирани в земеделска нива в землището на с. Сенокос, обл. Добрич.

На 2 март, около 01:53 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по пътя от град Добрич посока град Генерал Тошево, в района на разклона за с. Царевец. Установени е, че 47-годишен водач на лек автомобил „Фиат” с добричка регистрация, губи контрол над автомобила и се блъска в крайпътно дърво. Вследствие на инцидента, мъжа е настанен в МБАЛ „Св. Ана” в град Варна със съчетана травма и множество счупвания, с опасност за живота. МПС е със значителни материални щети. По случая е образувано досъдебно производство.

На 3 март, около 00:40 часа в с. Оброчище, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ситроен” с добричка регистрация, управляван от 49-годишен мъж от с. Стражица, обл. Добрич. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,28 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 3 март, около 01:20 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация, управляван от 25-годишен мъж от град Добрич. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,74 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 2 март, около 06:00 часа в град Добрич е извършена проверка на 27-годишен мъж, криминално проявен от с. Козлодуйци, обл. Добрич. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,56 грама, реагираща на марихуана. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 2 март, около 21:00 часа в с. Безмер, обл. Добрич е извършена проверка на частен имот, обитаван от 54-годишен мъж и 26-годишен мъж. В хода на проверката е установено

незаконно присъединяване към електропреносната мрежа. Задържани за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 1 март, около 16:15 часа в град Добрич е извършена проверка на 28-годишен мъж, и 2-годишен мъж, и двамата криминално проявени. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,66 грама, реагираща на канабис. Задържани за 24 часа. По случаите са образувани бързи полицейски производства.

На 1 март, около 22:55 часа по ул. „Поп Богомил” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес” с добричка регистрация, управляван от 32-годишен мъж. При последвалата проверка на водача на автомобила  за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на кокаин и канабис. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 1 март, около 11:50 часа в град Шабла е спрян за проверка микробус „Форд” с добричка регистрация, управляван от 25-годишен мъж. При извършената проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на амфетамин, метаафметамин и канабис. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.