БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 17.06.2019

0
1229

 

На 14.06.2019 г. на ЕЕН 112 е заявено от жител на град Добрич, че за времето от  14.30 часа на 13.06.2019 г. до 08.00 часа на 14.06.2019 г. неизвестно лице е извършило кражба от лек автомобил на ъглошлайф марка „Бош“, ъглошлайф марка „Райдър“, дрелка марка „Райдър“ и СД. Извършен е оглед на автомобила и е образувано досъдебно производство.

На 14.06.2019 г. в РУ Генерал Тошево е получено съобщение за възникнало ПТП с лек автомобил, управляван от водач от с. Изворово. Същият управлява автомобила в посока с. Къпиново, но напуска платното за движение и се удря в дясната си част в крайпътно дърво. Вследствие на възникналото ПТП возещата се на предна дясна седалка жена от с. Изворово почива на място. На водача на МПС-то е извършена проба за употреба на алкохол с техническо средство като уреда отчита отрицателен резултат. Извършен е оглед на местопроизшествието и е образувано  досъдебно производство.

На 14.06.2019 г. при обход в с. Владимирово патрул на Второ РУ град Добрич е спрял за проверка л.а. управляван от неправоспособен водач от с. Градец. При последвалата проверка с техническо средство, цифровата индикация на уреда отчита 1,87 промила алкохол в кръвта. Образувано е бързо производство.

На 15.06.2019 г. чрез ЕЕН 112 е заявено в РУ Балчик от от с. Оброчище, че е намерил домашното си куче мъртво в стопанския двор на обитавания от него адрес. Кучето не е регистрирано по надлежния ред. По данни на тъжителя, същото се е разхождало свободно из селото преди да почине. Извършен е оглед, улики за насилие не са установени. Образувано е досъдебно производство.

На 15.06.2019 г. в с. Крапец служители от РУ Шабла спират л.а. за проверка.           Установено е, че водача от с. Крапец управлява автомобила с поставени регистрационни табели с прекратена регистрация. Образувано е досъдебно производство.

На 16.09.2019 г. е заявено в ОДЧ РУ Каварна от жител на град Добрич, че около 17.55 часа в района на морска зона Каварна водач на л.а. „Шкода Октавия“ е счупил предно ляво стъкло на личния му автомобил „Опел Зафира“. Извършен е оглед на местопроизшествието. След проведени ОИМ е установен извършителя на деянието. Образувано е досъдебно производство.

На 16.06.2019 г. около 15.05 часа е получен сигнал за ПТП по път в посока град Добрич  с пострадали. На място екип на Пътна полиция установява л.а. „Фолксваген Бора“ и водача му, който при движение с несъобразена скорост губи контрол над автомобила, напуска пътното платно в ляво по посоката си на движение и се удря в дънер, като се преобръща извън пътното платно. Вследствие на възникналото ПТП, водача е настанен в неврохирургия с контузна рана на врата, без опасност за живота. Пътник на предна дясна седалка  след преглед е освободен без наранявания. Пътник на задна седалка настанен в неврохирургия с контузна рана в областта на гърдите, без опасност за живота. Взета кръвна проба на водача на автомобила.

На 16.06.2019 г. в град Добрич автопатрул на Първо РУ Добрич на кръстовище в града спират за проверка л.а. „Мерцедес“ с водач от с. Одърци. При извършената проверка с техническо средство, цифровата индикация отчита 1.82 промила алкохол в кръвта. Лицето е отведено в ЦСМП, където отказва да даде кръвна проба. Същият е задържан за срок от 24 часа. Образувано е бързо производство.

На 16.06.2019 г. около 22.10 часа в град Добрич патрул на Първо РУ Добрич спира за проверка л.а. с водач от град Добрич. При извършената проверка на водача с техническо средство уреда отчита положителен резултат за употреба на кокаин и опиати. Издаден е талон за медицинско изследване, същият дава биологични проби. Образувано е бързо производство.

На 16.06.2019 г. в град Добрич автопатрул на Първо РУ Добрич спира за проверка л.а. с водач от град Добрич. От извършената проверка с техническо средство цифровата индикация отчита 2.44 промила алкохол в кръвта. На лицето е издаден талон за медицинско изследване, отказва да даде кръвна проба, задържан за срок от 24 часа. Образувано е бързо производство.