БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 15.01.2019

0
1731

На 13 януари, около 17:50 часа при обход в с. Белгун, обл. Добрич, полицейски служители установяват незаконна сеч на 7 метрово дърво от вида акация. В близост до произшествието е установен непълнолетен младеж от с. Белгун. В хода на работа е установено, че дървото е отрязано с помощта на моторна резачка от баща му, който е напуснал мястото. От проведените ОИМ и ПСД е задържан извършителя на деянието 45-годишен мъж, от същото село, известен на МВР. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 14 януари, около 16:30 часа е получено съобщение, че неизвестен извършител е влязъл в сградата на община Балчик и е нанесъл удар с парче гранит на дежурен по Община. Вследствие на инцидента, пострадалия е прегледан във ФСМП Балчик и освободен за домашно лечение. От проведените незабавни ОИМ и ПСД е установен извършителя на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 33-годишен мъж от град Балчик, известен на МВР. Работата по случая продължава в условията на досъдебно производство по описа на РУ МВР Балчик.

На 14 януари, около 11:30 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на град Тервел. Установено е, че за времето от месец септември 2018 г. до 11 януари т.г., чрез взлом на прозорец неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на моторна резачка, домакинска посуда и електрическа печка.

На 14 януари са получени две съобщение за извършени взломни кражби от частни имоти на територията на с. Било, обл. Добрич. По данни на тъжителите са извършени кражби на телевизор, ръчни инструменти и дрехи. По двата случая са образувани досъдебни производства.