БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 12.07.2019

0
1009

 

На 11юли, в 14:33 ч. в гр. Балчик служители на РУ Балчик спират за проверка лек автомобил«Форд»  сТХ регистрация управляван от 54 год. водач от гр.Балчик. При извършената проверка с техническо средство, уредаотчита 1.25 промилаалкохол в издишаният от водачавъздух. Взетакръвна проба по надлежния ред. По случая е образуванобързо производство.

На 11 юли, в 21.10 ч. в град Добрич , по  ул.”Каменица” служители на Първо РУ Добричизвършват  проверка на 19 год. лице от гр. Добрич, в който е намеренонаркотично вещество с тегло 0.23 грама, реагиращо на хероин. Задържан за 24 ч. По случая е образуванобързо производство.

На 11 юли, в 22.50 ч. по ул. “Черно море”  автопатрул на Първо РУ Добрич спират за проверка л.а. «Пежо» с ТХ регистрация с водач25 год.  жителка на град Добрич.При извършените проверки с технически средства, уредаотчита 1.24промилаалкохол в издишаният от водачавъздухи  положителенрезултат за употреба на канабис. Задържана за 24 ч. По случая саобразуванибързи производства.

На 12 юли,в 02.00 ч. в гр. Добрич, по околовръстенпът-източнадъгаавтопатрул на ПървоРУДобрич спират за проверка л.а. «Фолксвагенголф»  с А регистрацияс водач40 год. водач от град Камено , обл.Бургас. Изпробван с тест за  наркотични вещества, койтоотчита наличие  на метаамфетамин. Задържан за 24 ч. По случая е образуванобързо производство.

На 11 юли, в 14.20часа в гр. Шабла, по ул.Добруджа, служители на РУ Шабласпират за проверка лек автомобил “Опел” с ТХ регистрация, с 34 г. водач от гр.Шабла. Установено е, че същияуправляваМПС в едногодишен срок от наказванетому по административенред за управление на МПС без съответносвидетелство за управление. По случая е образуванобързо производство.

При извършениоперативно издирвателни мероприятия от служители на РУ Балчик е установенизадържанизвършителяна деянието,отразено в информационенбюлетин от 01 юли –взломнакражба на 11 000 лева от металнакаса в ресторант в гр. Балчик – 23 год. криминално проявен и осъждан жител на гр. Балчик. Същият е привлечен като обвиняем, прави самопризнания по случаяи е с наложена мярка за неотклонение “Задържане под стража”. Установено е, че лицето е извършител на множество кражби на територията на РУ Балчик, като работата по документиране и изясняване на цялостната му престъпна дейност продължава.

 

На 11.07.2019г. в 15,10 часа, чрез ЕЕН 112 в РУ Каварна е заявено, че на същата дата около 15,00 ч.НЛ е влязло в частендоми е извършилокражба на сумата от 20 лева. След проведениОИМ от служители на РУ Каварнаезадържан65 год.от град Каварна, известен на МВР. Установено е, че на с.д. в 16:00 ч. лицето е извършило и кражба на 3 кг. меснипродукти от търговскиобект в гр. Каварна.