БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 10-12.2019

0
1235

На 9 август, около 17:40 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация, управляван от 20-годишен мъж. При последвалата проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 9 август, около 09:30 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в района на с. Коларци, обл. Добрич. На място е установено, че лек автомобил „Пежо” с добричка регистрация, управляван от 78-годишен мъж от град Добрич поради движение с несъобразена скорост, напуска пътното платно и се преобръща в крайпътна нива. Вследствие на инцидента, водача на МПС е с охлузни рани. ПТП е обслужено по административен ред.

На 9 август, около 15:30 часа е получено съобщение за възникнало ПТП на кръстовището за с. Малина и с. Змеево, обл. Добрич. Установено е, че водач на лек автомобил „Опел” не спира на пътен знак „СТОП”, и е ударен странично от товарен автомобил „Тойота” с пловдивска регистрация. Вследствие на удара, лекия автомобил се преобръща по таван. При инцидента е пострадала возещата се в лек автомобил „Опел:, жена на 51-години от град Добрич, която е с фрактури на таз, предмишница и ребра, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

На 9 август, около 08:00 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в град Балчик. На място е установено, че лек автомобил „Фолксваген” с великотърновска регистрация удря с дясно странично огледало  велосипедист, жена на 62-години. Вследствие на инцидента жената е с диагноза фрактура на две ребра, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

На 10 август, около 15:10 часа в с. Росеново, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с варненска регистрация, управляван от неправоспособен 34-годишен мъж от с. Лозенец, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 11 август, около 02:00 часа е получено съобщение за възникнало ПТП на кръстовището на ул. „Христо Ботев” с ул. „Б. Огнянов” в град Добрич. Лек автомобил „Сеат” с чужда регистрация, управляван от 18-годишен неправоспособен мъж от с. Безводица, обл. Добрич не спира на подаден сигнал на полицейски патрул, рязко увеличава скоростта си, отнема предимството на лек автомобил „Опел” и се блъска в него. Вследствие на инцидента неправоспособния водач е с разкъсни рани по главата и охлузвания по тялото, настанен за наблюдение в МБАЛ Добрич. Водача на лек автомобил „Опел” и возещите се в него пътници са с диагноза комоцио, освободени за домашно лечение, без опасност за живота. ПТП е обслужено по административен ред.

На 10 август, около 20:10 часа в град Каварна, водач на лек автомобил „Форд” с полска регистрация не спира на подаден сигнал на полицейски патрул. Същия е последван, установен е водача на автомобила 22-годишен мъж, от град Каварна, известен на МВР, неправоспособен. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 10 август, около 09:35 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по пътя от с. Тригорци посока с. Гурково, обл. Добрич. Установено е, че водач на лек автомобил „Мерцедес” с варненска регистрация, при изпреварване блъска пресичащото пътното платно дете на 3 години от с. Тригорци. Водача на автомобила откарва пострадалия пешеходец до ФЦСМП Балчик, от където детето е транспортирано и настанено в МБАЛ „Св. Ана” в град Варна в реанимация с диагноза фрактура на череп и съчетана черепно-мозъчна травма, с опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

На 10 август, около 16:20 часа е получено съобщение за извършена кражба на мобилен телефон и сумата от 40 лева от лек автомобил „Сеат” с добричка регистрация, паркирана в района на с. Тюленово, обл. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 10 август, около 16:00 часа е получено съобщение за извършена кражба на фотоапарат, обктив и сума пари от лек автомобил „Форд”, паркиран в района на къмпинг „Добруджа” в град Шабла. По случая е образувано досъдебно производство.

На 11 август, около 18:10 часа е получено съобщение за извършена кражба на сумата от 2 190 лева от апартамент, находящ се по ул. „Васил Левски” в град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 11 август, около 03:30 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в района на къмпинг „Добруджа” в района на град Шабла. На място е установено, че лек автомобил „Пежо” с варненска регистрация, управляван от 40-годишен мъж е напуснал пътното платно и се е блъснал в крайпътни храсти. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,40 промила в издишания от водача въздух.  По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 11 август, около 10:25 часа е получено съобщение за възникнало ПТП с материални щети по бул. „Добруджа” в град Добрич в района на кръгово кръстовище за град Балчик. На място е установено лек автомобил „Мерцедес” с австрийска регистрация, управляван от 49-годишен мъж от град Добрич. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,30 промила в издишания от водача въздух.  По случая е образувано бързо полицейско производство.

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ ОТ… ПОЛИТИКА
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国-保加利亚
  9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST