БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 1.07.2019

0
1090

На 29 юни е заявено от  жител на с. Смолница, че за времето от 18.00 часа на 28.06. до 13.00 часа на 29.06.2019г. е установил кражба на инструменти от домът си. От екип на Второ РУ Добрич е установено, че е извършена кражбата на 2 бр. ел дрелка, машинка за мелене на грозде, 2бр.,  лозарски пръскачки и други инструменти / чукове, тесли и отвертки/. В избеното помещение е проникнато чрез взлом на вратата. Отнета е и входна алуминиева врата находяща се в антрето. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 29 юни в РУ Каварна лично се тъжи гражданин, че за времето от 15.05. до 29.06.2019г., неизвестен извършител, чрез взлом е извършил кражба на различно количество и модел ламинат, 2 бр. мивки, 2 бр. моноблок, 2 бр. бойлери, 1 бр. душ, 5 кв.м. щори, 3 осветителни тела, 10 бр. лунички и кухня с плот с дължина 2,75 кв.м., негова собственост. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 30 юни  в РУ Балчик е заявено от управител на ресторант в комплекс “Двореца” в гр. Балчик, че за времето от 02,30 ч. до 08,55 ч. неизвестно лице е проникнало чрез взлом в ресторанта. След взоломяване на метална каса намираща се в офиса на управителя е извършило кражба на около 11000 /единадесет хиляди лева/. Обекта се охранява от ЧОФ от гр. Балчик. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 30 юни . РУ Балчик е получен сигнал от гражданка, че за времето от 18:30 часа на 29.06.2019 г. до 08:00 часа на 30.06.2019 г. чрез взломяване на ПВЦ прозорец неизвестно лице е проникнало в МХС, находящ се в гр. Балчик. От метално чекмедже е отнел сумата от около 250 лв. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 29 юни в РУ Каварна е заявено от  жител на гр.Каварна, че за времето от 21.00 часа на 28.06. до 06.00 часа на 29.06.2019г., от незаключена стопанска постройка в с. Септемврийци, неизвестно лице е извършило кражба на: фреза, тример, воторна помпа за пръскане. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 28 юни в ОДМВР-Добрич чрез ЕЕН 112 е заявено от гражданин, че в с. Безводица, общ. Балчик е намерил жител на гр. Добрич затиснат под лек автомобил, негова собственост. Заедно с друго лице повдигат автомобила и изваждат затиснатия човек. Същият е в съзнание и се оплаква от в болки в гърдите, двамата качват в лек автомобил пострадалия и го транспортират до МБАЛ-Добрич. Впоследствие пострадалия е транспортиран до МБАЛ «Света Анна» в гр. Варна с фрактура на ребра и ключици. По-късно в РУ-Балчик е получено съобщение от дежурен лекар при МБАЛ «Света Анна» в гр. Варна, че  лицето е починало. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 29 юни на ЕЕН 112 е заявено за възникнало ПТП на главен път II-71 на около 60 м. след  село Славеево ,в посока КК Албена. От служители на Второ РУ Добрич и сектор ПП- Добрич, е установено, че водач от с. Оброчище, управлявайки лек автомобил “Фолксваген” с ТХ регистрация поради заспиване, губи контрол над автомобила, напуска пътното платно в дясно по посока на движението си и се блъска в крайпътно дърво. В следствие на възникналото ПТП по автомобила са нанесени значителни материални щети. Водачът е тестван за употреба на алкохол, пробата му е отрицателна. Пострадала е пътничка от с.с., пътуваща на задната седалка, приета в МБАЛ-Добрич с фрактура на лява предмишница – без опасност за живота. Пътуващото на задната седалка в детско столче 6 годишно дете от с.с. е без наранявания. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 30 юни при провеждане на специализирана полицейска операция, служители на РУ Балчик, спират за проверка лек автомобил “БМВ” с немска регистрация с криминално проявени водач и негов спътник от гр. Балчик. В пътника е намерен полиетиленов плик съдържащ амфетамин 0,2 гр. и саморъчно свита цигара марихуана с тегло 0,5 грама и е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство. При проверката е установено, че водача на автомобила е неправоспособен. Същият е изпробван с техническо средство за употреба на наркотични вещества, като уреда отчита наличие на метаамфетамин. Срещу водача е образувано бързо производство.

 

На 30 юни в гр. Балчик служители сектор “Пътна полиция” при ОДМВР Добрич, спират за проверка лек автомобил марка “Пежо” с Варненска регистрация, управляван от жител на гр. Вълчи дол. След проверка в информационните масиви на МВР е установено, че лекия автомобил е с прекратена регистрация. По случая е образувано бързо производство.

 

На 29 юни, чрез ЕЕН 112 в РУ Каварна е заявено, че мъж във видимо нетрезво състояние се намира в земеделска нива в землището на село Раковски. При посещение на място от служители на РУ Каварна е установено, че същия е жител на град Каварна и при управление на лек автомобил  “Рено” с ТХ регистрация е изгубил контрол над управлението на автомобила и навлиза в земеделска нива по посока на движението му.   Водачът е изпробван за употреба на алкохол с трехническо средство, като не е отчетена валидна проба за алкохол. На същият е взета кръвна проба за алкохол по надлежниият  ред и е установено че управлява МПС в срока на изтърпяване на административно наказание за временно отнемане на СУМПС. По случая е образувано бързо производство.

 

На 30 юни  чрез ЕЕН 112  в РУ Генерал Тошево е заявено от жител с. Смин, че на с.д. в с. Спасово, пред магазин за хранителни стоки му е нанесен побой и в последствие извършена кражба на мобилен телефон и сумата от  50 лева. След проведените ОИМ от служители на РУ Генерал Тошево е установен извършителя на престъплението – криминално проявен жител на с. Спасово, задържан за 24 ч.  По случая е образувано досъдебно производство.

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国保加利
  9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST