„България помни“! Под този надслов ще преминат тържествата в община Добричка по повод Трети март

0
1455

 

„Мили деца, помнете, че Вие сте потомци на достойни българи. Бъдете и Вие горди българи, обичайте Отечеството си, пазете свободата му!“ – с тези думи кмета на община Добричка – инж. Тошко Петков се обръща към всеки първокласник в навечерието на националния празник на България – Трети март. Всеки първокласник ще получи книжката „Патриотичен буквар“ с поздравителен адрес от кмета на община Добричка.

Всички училища, детски градини и читалища ще отбележат Трети март с общоучилищни тържества, рецитали, викторини, тематични конкурси, изложби, рисунки на деца и ученици.

Учениците от ОУ “Васил Левски”, с. Хитово ще се поклонят пред бюст-паметника на Васил Левски, ще бъде проведено тържество с подготвени презентации, рецитали, песни и стихове. Във фоайето на училището ще са поставени информационни табла и плакати, тематично посветени на празника. През целия ден в училището през междучасията ще звучат възрожденски и патриотични песни.

В ОУ „Св. св. Кирил и Методий” с. Ведрина, ще се проведе тържествен рецитал, след което ще се положат цветя на паметника “В памет на загинали през войните” в центъра на селото.

В ОУ“ Васил Левски“, с. Божурово, тържеството ще започне с презентация за Трети март. Децата ще се изявят със стихове и песни, посветени на борците за свобода и Родината.

Ще се проведат конкурси на тема: „Нашето знаме“ – за първокласниците; „Рисуваме герба на България“ – за ученици начален етап и „Рисувам свободна България“ – за ученици прогимназиален етап.

Ученици от 7 клас на ОУ “Климент Охридски” с. Смолница ще представят изработен от тях макет, който пресъздава боевете на Шипка. Целта им е да покажат подвига и героизма на българските опълченци, защитавали Шипченския проход. Тържеството ще продължи с презентация, изготвена от ученик от 7 клас, както и изпълнение на патриотични песни и стихове. Ученици от начален етап ще се представят с табло на тема “Руско-турската освободителна война”. В програмата е включено и поднасяне на цветя на паметника в училищния двор, който увековечава имената на всички жители от селото, отдали живота си за свободата на България през войните за национално обединение.

Учениците от СУ “Никола Вапцаров”, с. Карапелит ще проведат конкурс за най-добър рецитатор на стихове за 3-ти март; конкурс за най-хубава рисунка на Паметника на свободата на връх Шипка; викторина в класовете от прогимназиален етап; презентация за националния празник и поетичен рецитал и песни.

ОУ “Стефан Караджа”, с. Житница ще отбележи националния празник с литературно-музикална композиция “Да си спомним за 3-ти март 1878 г.”

Презентация за Шипченската епопея ще гледат учениците от ОУ “Св. св.Кирил и Методий”, с. Дончево. Програмата ще продължи със стихове, посветени на празника.

На 03.03.2019 г. от 10.00 часа по традиция Община Добричка и Кметство с. Паскалево организират поклонение на Братската могила край с. Паскалево. Да се преклонят пред героите и да поднесат венци и цветя са поканени: кметът на община Добричка – инж. Тошко Петков, председателят на Добрички общински съвет – инж. Пламен Станчев, народни представители, кметският екип, кметове и кметски наместници, бивши и настоящи общински съветници, както и жители и гости на община Добричка. Изпратена е покана до генералния консул на Руската федерация във Варна, по чиято инициатива наскоро бе ремонтиран паметника. Ученици от ОбУ „Добри Войников“, с. Победа ще изнесат рецитал и ще поднесат цветя на паметника. В тържеството ще се включат ученици от с. Паскалево и с. Овчарово, както и певческата група при НЧ „Димитър Минчев – 1896“, с. Паскалево.

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  8. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  9. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
  10. 10.  БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  11. 11.  България – Китай 中国保加利

ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST