БЪЛГАРИЯ ИЗЛИЗА СРЕЩУ ПОРТУГАЛИЯ НА СТАРТА В ЕВРО `2019 ЗА ДЕВОЙКИ ДО 17 ГОДИНИ

0
1288

На стилна церемония в хотел “Фламинго Гранд” в КК Албена бе изтеглен жребият за Евро `2019 за девойки до 17 години, на което страната ни ще бъде домакин между 5 и 17 май. Членът на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз Емил Костадинов изтегли двете предварителни групи, като младите ни “лъвици” попаднаха в компанията на Дания, Испания и Португалия. В група „B“ сили ще мерят Австрия, Германия, Англия и Холандия. Българките стартират участието си с двубой срещу Португалия на 5 май, когато ще бъде и официалното откриване на шампионата.

“Бих желал да изразя гордостта си от това, че за втори път сме домакин на подобен престижен форум. Развитието на женския футбол е сред приоритетите на нашата федерация и съм сигурен, че този турнир ще спомогне за популяризирането на спорта сред младите момичета. Благодаря за доверието, което УЕФА ни гласува, както и за изключителната подкрепа от страна на местната власт в лицето на Община Добрич, Община Каварна, Община Балчик и нашите домакини от Албена АД”, заяви Емил Костадинов. Именно на стадионите в тези общини ще се изиграят решителните мачове.

Членът на Комисията по женски футбол към УЕФА Лаура Макалистър пък изненада приятно присъстващите, като се обърна на български език към господин Костадинов и към водещата – Славена Вътова. Г-жа Макалистър похвали изключително високото ниво на провеждане на юношеските еврофинали до 17 г. през 2015 г. и изрази увереността си, че България отново ще се справи безупречно с поверената задача.

Източник: www.dobrichonline.com