На 19 юни, сряда, от 21 часа на сцената на Летния театър в Добрич предстои премиерното представяне на „Как ще НИ стигнат американците?“ – нов сценичен проект, ко-продукция на Национален фолклорен ансамбъл „БЪЛГАРЕ“ и Национална импресарска мрежа. Спектакълът се реализира под патронажа на кмета Йордан Йорданов и със съдействието на Община Добрич.

Интригуващото музикално-танцово шоу представлява околосветско пътешествие и е завладяваща феерия от емблематичните музика, песни и танци на много страни – България, Турция, Гърция, Италия, Франция, Англия, САЩ и Русия. Наред с основния участник – ансамбъл „БЪЛГАРЕ“, на сцената в Добрич Национална импресарска мрежа ще изведе едни от своите най-атрактивни артисти певци: триото тенори „Уникалните гласове“,  прекрасните сопрани от дуо „Инилия“, дуета Крис и Велин, взривил церемонията при откриването на Европредседателството ни, славея на Родопите Албена Вескова, виртуозния гайдар Веселин Кузмов, бузукаря Даниел Стефанов и още популярни изпълнители.

Префразиран, култовият въпрос на Тодор Колев от легендарното му тв шоу ще бъде отправен от друг шуменски комик – Крум Крумов, главно действащо лице в тази музикално-танцова одисея, която той ще представи през своя хумористичен калейдоскоп на зрителите.

Спектакълът е създаден от доказалия се с оригиналните си идеи хореограф и режисьор Христо Димитров – създател на НФА „БЪЛГАРЕ“, на триото тенори „Уникалните гласове“, Фестивала на фолклорната носия в Жеравна и ред други мащабни културни и патриотични идеи и събития.

С много закачка хумористичното шоу разкрива универсалния талант на българите да се наложат във всяка сфера на изкуството и шоу бизнеса.  Очаквано, акцентът в спектакъла е върху най-богатия фолклор на планетата – българския. Освен че ще се насладят на изобилие от красива музика, песни и танци в двучасовото представление, зрителите гарантирано ще се почувстват заредени с позитивизъм и гордост от уменията ни като народ. Добрич е сред първите десет града в страната, чиито жители и гости ще се насладят на атрактивното шоу. Всеки зрител ще намери по нещо за себе си в новия спектакъл с марката “БЪЛГАРЕ”, увлекателно представящ различни музикални стилове и културни традиции.

Билетите за премиерата на “Как ще НИ стигнат американците?” в Добрич на цени от 10, 12, 15 и 20 лева могат да бъдат закупени от понеделник до петък на касата пред читалище “Йордан Йовков”.

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国保加利
  9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST