БУМЕРАНГЪТ СЕ ЗАВРЪЩА: 15 полицаи са ранени при сблъсъци с крайно десни демонстранти по време на предизборна проява на президента Петро Порошенко

0
1143

Украинската полиция съобщи, че 15 служители на реда са пострадали вчера при сблъсъци с крайнодесни демонстранти, които прекъснали предизборно събитие на президента Петро Порошенко в град Черкаси, предаде Асошиейтед прес.
Няколко десетки членове на партията Национален корпус се опитали да нахлуят на сцената, където говорел Порошенко, и после да блокират пътя на президентския кортеж. Полицаите използвали сълзотворен газ, за да ги спрат.
По-рано през деня полицаи бяха ранени при сблъсък с крайнодесни демонстранти и в Киев. Сблъсъкът станал край сградата на президентската администрация, където се били събрали неколкостотин демонстранти, призоваващи да бъдат арестувани висши служители във връзка с корупционен скандал във военната промишленост. Медийно разследване миналата седмица разкри схеми за финансови злоупотреби в индустрията, включително в завод, контролиран от Порошенко. http://www.bta.bg

НДТ: Досега нямаме информация приятелят на Порошенко – президентът Росен Плевнелиев, да е коментирал ситуацията с корупцията във военния завод, нито с тази на предизборната среща на Порошенко. Очакваме сърцераздирателен политически коментар, след като се събуди любимият на всички българи президент.