Бойко се обърка. ЕНП и Меркел го карат да прави правителство, а Тръмп му забранява

0
1378

Странното поведение на Бойко Борисов тип „фурнаджийска лопата“ може да се дължи на външен натиск. Преди два дена той беше на среща на ЕНП (Европейската народна партия) в Брюксел, към която членуват, освен ГЕРБ, така и Реформаторите. На тази среща той се срещна с Ангела Меркел и е много вероятно да му е било наредено да подкрепи правителство с мандат на Реформаторския блок. Поне поведението му след тази среща подсказваше, че е склонен да се разбере с реформаторите за съставянето на нов кабинет в рамките на това Народно събрание.

Вчера съвсем неочаквано се е провел телефонен разговор между Доналд Тръмп и Бойко Борисов. Не става ясно поради каква точно причина, но много вероятно е да е свързано с мандата за съставяне на правителство от Реформаторския блок. Всеизвестен факт е, че Доналд Тръмп не се понася с Ангела Меркел. Така по всяка вероятност Доналд Тръмп е наложил волята си на Бойко Борисов да се откаже от правителство с Реформаторите.

Реформаторският блок няма абсолютно никакво бъдеще, докато Доналд Тръмп е на власт. Това е така, понеже самите Реформатори бяха създадени от Демократическата партия в САЩ по време на мандата на Барак Обама. Те са продукт на администрацията на Обама и разбира се на милиардера Джордж Сорос, и сега стават напълно ненужни. Това, което Доналд Тръмп прави е да се отървава от марионетките на Джордж Сорос по целия свят. Подобна участ е очаква и Ангела Меркел, която е продукт на Сорос.

ГЕРБ в момента може да се каже, че са объркани, понеже досега заемаха страната на „силните на деня“, каквито бяха ЕС при администрацията на Барак Обама. При Доналд Тръмп нещата обаче са различни и ЕС загуби своята сила, а ГЕРБ ще трябва да избират да са с Ангела Меркел и Брюксел или със САЩ.

Така може би ние ще разберем ГЕРБ коя страна са избрали, ако направят с РБ кабинет или се откажат. Ако сформират нов кабинет – значи са избрали страната на Ангела Меркел и ЕС, ако не сформират – значи са избрали Доналд Тръмп и САЩ.

Константин Петков

Bulgarian Times