БОЙКО БОРИСОВ: ДАВАЙТЕ ПО-ВИСОКИ ЗАПЛАТИ, ЗА ДА СИ ВЪРНЕМ БЪЛГАРИТЕ ОБРАТНО

0
1743

 

„Давайте по-високи заплати, за да си върнем българите обратно. Вместо да внасяме работници от Украйна и Беларус, по-добре да си върнем нашите.“ Това заяви в село Карапелит премиерът Бойко Борисов, който откри нова производствена линия на завода за производство на олио „Клас олио“. „Нов завод, 200 работници, италиански машини, български машини, български слънчоглед и суровина – най-модерни технологии. Фактически те изнасят за целия Европейски съюз, за Китай чак изнасят кораби с шрот. Не стига слънчогледът, макар че толкова много се произвежда в България, има и внос. За съжаление, внасят и работници. За това казвам: Вдигайте заплатите, за да си върнем обратно българските работници“, допълни Борисов.

Министър-председателят подчерта, че правителството води активна политика по отношение на инвестициите. „И Томислав Дончев, и Владислав Горанов, и всички колеги са създали идеални условия за инвеститори. Всеки ден виждате по 1000-2000 работни места се отварят, нови заводи. Тук, в Карапелит, са инвестирали и в образованието. В местното училище има паралелка на завода, значи, дуалното обучение е успешно“, каза още премиерът и се обърна към работниците и служителите в завода с думите: „Искам да благодаря на инвеститорите, но и на вас, работниците. Ако не бяхте вие, нямаше да има инвестиции. Вие сте златни“.

Що се отнася до твърдението на Корнелия Нинова, че правителството е корумпирано, Борисов отговори така: „Корнелия Нинова не ме интересува – пътувах всеки ден, откривам заводи. Няма да им вляза в тона, само ще кажа, че нея я отстраниха като зам.-министър. Ако министрите се отстраняват за корупция, то и тя беше отстранена“.

Във връзка с намаляването на партийните субсидии, Борисов отново припомни, че олигарсите дават много пари. „Можем да намалим субсидиите, готови сме да участваме в това, но не трябва да оставяме партиите в ръцете на червените олигарси. Вземете Германия. Те имат т.нар. фондации, които получават стотици милиони евра, за да помагат на партиите. Днес най-важното са заводите, работната ръка. Критиките им не ме интересуват”, отсече Борисов. НДТ