БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ ЗА ПОЛИЦАЯ ОТ ДОБРИЧ ХРИСТО КУНЧЕВ

0
2164

Благотворителен концерт за набиране на средства в помощ на полицая от Добрич Христо Кунчев, който се нуждае от спешна бъбречна трансплантация, ще се проведе на 21 февруари от 19 часа в концертна зала „Добрич”. В него ще участват народните певици Ваня Вълкова и Славка Калчева, както и оркестър „Лира”, съобщават организаторите от Клуб за народни танци „Жътвари” и призовават за съпричастност към добрата кауза.

Покани за концерта на цена от 5 лева могат да се закупят предварително от понеделник до петък от 18:00 до 20:30 ч. в залата на Клуб за народни танци “Жътвари” която се намира в спортната зала на Международният колеж, телефони за връзка 0895092400, 0886577604

Христо Кунчев трябва спешно да събере 40 000 долара, които са необходими за бъбречна трансплантация, която ще бъде извършена в клиника в Турция. Донор на 53-годишния полицай може да бъде 83-годишната му майка, но с хирургическата операция се наемат само в клиника в Турция. В България отказват такава трансплантация заради възрастта на жената. Христо е с нулева кръвна група. Може да дава на всички, но на него му трябва донор със същата група. Единственото му спасение е майка му, а от клиниката в Турция дават надежда за успех на трансплантацията, въпреки възрастта на майка му.

Христо е началник на Териториална полиция и ръководи кварталните полицаи. Преди година лекарите откриват, че той има автоимунно заболяване, което е увредило бъбреците му. Два пъти му е правена биопсия, докато се постави трудната диагноза.

Кампанията за набиране на средства за трансплантацията на Христо започна в края на месец януари. Поставени са дарителски кутии на много места в Добрич. Семейството на полицая се надява в благотворителната акция да се включат и полицаи от цялата страна.

Христо Кунчев има 15-годишна дъщеря, която е ученичка в СУ „Петко Рачов Славейков”. Съучениците на Мария от девети „а” клас подготвят благотворителен концерт, в който ще се включат всички славейковци.

Който желае, може да помогне, като преведе сума по желание по следната сметка:

Банка Уникредитбулбанк BICкод UNCRBGSF IBAN BG48UNCR70002523468756

Титуляр: Христо Атанасов Кунчев,  тел.0885/321032. НДТ