БАСКЕТБОЛНИЯТ ШАМПИОН НА БЪЛГАРИЯ СЕ ИЗЛЪЧИ В ШАБЛА

0
1134

 

MIX“ София вдигна купата, отборът на Шабла с първа победа в ББЛ

На 8 юни в спортния копмлекс в Шабла разбрахме новия шампион на България по баскетбол за аматьори. За финалната битка пристигнаха най добрите осем отбора от четирите конференции през редовния сезон на Българската баскетболна лига (ББЛ). До финалния турнир достигнаха съставите на „Светкавица“ – Търговище, „Ънстопъбъл“ – Добрич, „MIX“ – София, „Бавни и яростни“ – Плевен, „Чардафон-Орловец“ – Габрово, и „Хебър“ – Пазарджик. Поради логистични проблеми, вторият отбор от „Запад“ не успя да пристигне за финалния турнир и на негово място, организаторите включиха с уайлд карт наскоро сформирания състав на домакините от Шабла. В елиминациите „Шабла“ постигна и първата си победа в ББЛ – над земляците от „Ънстопъбъл“ – Добрич, със 112:80. До финалната среща достигнаха миналогодишният шампион „Хебър“ и „MIX“. В оспорвания финален мач столичани детронираха „Хебър“ с 84:76.

На полувремето, за удоволствие на публиката в залата, бе организирана игра със зрителите за стрелба от зоната за 3 точки и от фаул-линията, като победителите бяха наградени от представител на ББЛ.

На церемонията в залата след последния съдийски сигнал, кметът на община Шабла Мариян Жечев връчи купите и медалите на първите три отбора в крайното класиране –  „MIX“, „Хебър“ и „Светкавица“, както и индивидуалните награди на най-добрите баскетболисти във финалната надпревара.

Капитанът на „Шабла“ Йордан Павлов сподели: „Сформирахме отбора в последния момент, щастлив съм, че постигнахме първа победа и то пред родна публика! Искам да изкажа своята благодарност към Саша Топчов и националния състезател Александър Янев затова, че откликнаха на поканата ни и подсилиха „Шабла“ за финалите. Имам и новина за почитателите на баскетбола в града ни – от новия сезон 2019-2020, отборът на „Шабла“ ще се включи в първенството на ББЛ в зона „Изток“. Вече работим върху селекцията.“

В Българската баскетболна лига (ББЛ) участват баскетболни отбори от над 30 български града, с картотекирани повече от 1000 баскетболисти. Първенството се провежда под егидата на Българската федерация по баскетбол (БФБ) и се администрира от Българското баскетболно общество (ББО). Председателят на УС на ББО Орлин Атанасов след церемонията по награждаването каза: „Благодарни сме на кмета на Шабла Мариян Жечев за  гостоприемството и изключителните условия за провеждането на националните ни финали! Вярваме, че с повече съпричастни и активни в нашия спорт общини като Шабла, ще превърнем отново баскетбола в масов спорт за България. Всички заедно наблюдавахме изключителна борбеност, феърплей и мъжество във всички мачове. Финалът беше достойно последно украшение на целия сезон. С нетърпение очакваме новия член на ББЛ – отбора на „Шабла“. Пожелавам им успех!“

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国保加利
  9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST