Барса смачка Ливърпул и гледа към финала след класика с 3:0

0
1541

Геният Меси с 600 гола за Барселона

Барселона срази у дома Ливърпул с 3:0 в първия мач помежду им от полуфиналите на Шампионската лига и е с единия крак на финала в най-престижния европейски клубен турнир.

Мачът на „Камп Ноу“ започна вихрено с положения и пред двете врати. Още във 2-ата минута Салах притесни отбраната на домакините, но не успя да стигне до завършващ удар. Минута след това пък Иван Ракитич беше изведен в наказателното поле гостите и веднага шутира, но бранител изби топката в корнер. В петата минута Мане падна в наказателното поле и поиска дузпа за избутване в гърна, но съдията Бьорн Кайперс остана безмълвен.

В 13-ата минута Жоел Матип си помогна с ръка в наказателното поле, но холандският рефер прецени, че и в тази ситуация няма достатъчно основания да посочи бялата точка. Последва бързо контраатака на гостите, но в последния момент Жерард Пике пресече пас на Салах към Мане. Малко след това Коутиньо отправи неточен удар, в 20-ата минута Клоп извърши принудителна смяна и замени Наби Кейта с Хендерсън.

Каталунците успяха да поведат в 26-ата минута, когато Луис Суарес се възползва от остро центриране на Жорди Алба, изпревари вратаря Алисон с шпагат и вкара първия си гол в турнира този сезон.

Домакините продължиха да разчитат на дълги разигравания, а гостите пресираха и чакаха своите шансове на контраатака и при такава в 35-ата минута Мане изпусна сам срещу Тер Щеген. До края на интензивната първа част удар на Салах бе блокиран, а Джеймс Милнър не намери целта с шут от около 25 метра.

Ливърпул започна активно второто полувреме и в 47-ата минута Тер Щеген спаси диагонален удар на Милнър, а шест минути след това отрази и шут на Салах. В 59-ата минута Вайналдум пропусна топката и Милнър отправи удар от средна дистанция, но германският вратар на домакините отново бе на мястото си.

Гостите отправяха повече удари, но въпреки това в 75-ата минута каталунците удвоиха преднината си. Сержи Роберо подаде към Луис Суарес и уругваецът нацели напречната греда, а притичалият Лионел Меси направи добавка за 2:0. Този гол прекърши устрема на мърсисайдци и в 82-ата Меси си изработи фаул, след което го изпълни перфектно, прашайкки топката в горния десен ъгъл за 3:0.

Англичаните можеха да върнат един гол почти веднага в ответната атака, когато първо Лангле изби от голлинията, а след това Салах от чиста позиция прати топката в гредата. Играчите на Клоп продължиха да търсят попадение в заключителните минути, но така и не стигнаха до гол. В добавеното време Луис Суарес и Усман Дембеле направиха сериозни пропуск при контраатаки, в които каталунците имаха числен превес.

Реваншът на „Анфийлд“ е следващата седмица на 7 май от 22:00 часа българско време.

https://www.blitz.bg