Арестуваха основния свидетел по делото срещу Живко Мартинов – бизнесмена Антон Проданов

0
2855

 

Арестуваха бизнемена Антон Проданов. Той е основен свидетел по делото срещу бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов. Проданов е задържан по време на акцията на спецпрокуратурата, ДАНС и полицията в Добрич, пише “24 часа”.

По-рано от прокуратурата съобщиха, че обискират домове, коли и офиси в разследване по подозрение за престъпна група за данъчни престъпления – избягване на плащане на ДДС.

Засега не се знае ролята на Проданов в тази организация. Все още не му е повдигнато обвинение (арестуван е тази сутрин – б.р.). Има и други задържани. Според изданието, “тепърва ще се уточнява колко от тях ще бъдат свидетели и колко обвиняеми

Антон Проданов се прочу като бизнесмена от Добрич, който бил рекетиран от Живко Мартинов с четири тона суджук, поискани уж от името на премиера Бойко Борисов.

Според запознати, Проданов бил в близки отношения с една от водещите политически партии в Добрич

Според бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов Антон Проданов му е длъжник. По думите на бившия народен представител Мартинов: “Няма как да искаш от човек, който няма нищо. От умрял писмо не се иска“.  https://news.bg