„АЛБЕНА“ АД СПЕЧЕЛИ ТАЕН ТЪРГ ЗА НАЕМ ЗА 5 ГОДИНИ НА ПЛАЖА В КУРОРТА

0
2758

„Албена“ АД спечели търг с тайно наддаване за отдаване под наем на плажната ивица във ваканционното селище. Компанията е била единственият явил се участник в търга.

Офертата, която е предложена, е за 1 971 600 лева с ДДС годишна наемна цена. Чадърът и шезлонгът ще струват най-много по 8 лева, пише още в предложението на дружеството. Плажът е изключителна държавна собственост с площ 149 635 квадратни метра, отдава се под наем от Министерството на туризма.

321 кв.м са неактивна площ – озеленяване, бетонови площадки и други съоръжения. Морският плаж е с дължина на бреговата линия 2 456 метра. Договорът включва осигуряване на водно спасяване, здравни грижи, поддържане и хигиена.

SONY DSC

Със заповед на министъра на туризма за същия срок е определен наемател и за плаж „Кранево – Север“. И тук само един участник се е явил и е спечелил. Това е „Ефект Билдинг“ ЕООД. 12 лева за чадър и 10 лева за шезлонг са максималните цени, по които ще таксува столичната фирма. За ползването на 10 декара плаж с 272 метра брегова линия в държавната хазна ще постъпват годишно 46 800 лева.
Туристическото ведомство тази седмица провежда търг за отдаването на морски плаж „Кранево – юг 1“. Наддаването на 13 март ще започне от 14 500 лева без ДДС за активна площ от 3 декара. Срокът за ползване е също пет години.
Припомняме, че с решение на Министерски съвет след проведен конкурс “Естет Билд” ООД е определен за концесионер на морски плаж “Балчик – централен”. Дружеството ще предлага за срока на 15-годишната концесия шезлонг и чадър по 9 лв. всеки.
Дарик радио/НДТ

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  8. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  9. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
  10. 10.  БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  11. 11.  България – Китай 中国保加利

ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST