Акция “Скорост” – КАТ изкарва всички камери на пътя

0
1245
Акцията е в рамките на операция на европейската полицейска мрежа Тиспол. Целта е да се обърне внимание, че именно скоростта е една от основните причини за тежките катастрофи с най-много жертви и ранени.
Илия Георгиев от “Пътна полиция” обясни: “Тази операция ще се проведе на територията на целия Европейски съюз, като ще премине в два етапа. Освен ежедневното и денонощно снимане, за времето от 6.00 ч. на 2-ри до 6.00 ч. на 3-ти ще бъдат извършвани масови подобни проверки. Всички служители на “Пътна полиция”, които работят с техническите средства, ще бъдат ангажирани с това за този период от време основно и само да установяват подобни нарушения”.
Скоростта се установява само с автоматизирани технически средства, без спиране на място. При предишната операция за контрол на скоростта в България са установени близо 19 000 нарушения.
В ОД на МВР-Добрич е изготвен план за провеждане на операцията и са определени няколко десетки точки за контрол, съобщава шефът на КАТ Жулиян Минев. Ще бъдат използвани всички автоматизирани технически средства за контрол на скоростта – мобилни системи, радарна установка.
Източник: www.dariknews.bg