Основен ремонт на църквата „Св.св. Константин и Елена“ се извършва в Балчик. Средствата са от дарения и ренти, съобщи отец Стратия Александров – председател на църковното настоятелство. Обновяват се вътрешната и външната фасада, покривът.

С подмяната на покривните конструкции на централния храм „Св. Георги“ са спрени течове, рушащи божия дом. В Седмицата на гората, румънецът Мирча Чезаре, който редовно посещава Балчик, дари на настоятелството дръвчета – десет магнолии и два люляка. С напътствията на озеленителя Мариян Цветков растенията са вече засадени и ще красят църковния двор, сподели свещеникът. Гражданинът от северната ни съседка прави това в памет на своята майка, съобщи Албена Иванова, кореспондент на Радио Варна.

Отец Стратия съобщи още, че преди светлия християнски празник Великден се прави основен ремонт на покрива и камбанарията в църквата „Св. Димитър“ в село Гурково.

За поддръжката на храмовете и занапред ще се разчита на дарения и добрата воля на миряните, призовават за подкрепа от църковните настоятелства в община Балчик.

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国保加利
  9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
Коментирай