В „Пътешествията на…“ – пролетния концерт на Росица Бояджиева – флейта и Симеон Кирков – виола, е вложена много символика. Датата е 7 март – своеобразен комплимент към дамите за предстоящия празник. Мястото е Огледална зала „Нели Божкова“ в 18.30 ч.

Вдъхновител и реализатор на този концерт е първата флейта на Духовия оркестър – Добрич, Росица Бояджиева с Арт Студио ФТ и съдействието на Общината.

В концерта ще си партнира със Симеон Кирков – един голям български виолист, установил се в Брюксел и завладял световните сцени.

За заглавието Росица Бояджиева споделя: „Идеята за концерта възникна, когато попаднах на сюитата „Пътешествията на Гъливер“ от Телеман, публикувана за пръв път през 1728 г. в „Der getreue Musik- Meister“. Споделих интересната находка с маестро Кирков. Той също се ентусиазира. Пътешествията са любима тема и за двама ни. Пътешествията поднасят и радост и несгоди, но винаги ни дават нов поглед към света. Този концерт също е пътешествие – Италия, Германия, Австрия, Финландия… Изобилстват различни емоции, но доминира пролетното ведро настроение – чудесно начало за празника на жената“.

В Програмата:

Пиетро Локатели (1695 – 1764) – Соната в Сол мажор

Георг Филип Телеман (1681 –  1767) – Сюита „Пътешествията на Гъливер“

Артур Онегер (1892 – 1892 ) – „Танц на козата“

Волфганг Амадеус Моцарт (1756 – 1791) – Дуо за цигулка и виола, опус 432

Ян Сибелиус (1865 – 1957) – Дуо в До мажор за цигулка и виола

Билети може да закупите на касата на Концертна зала „Добрич“  и на място преди концерта.

Коментирай