Събитието се проведе вчера в столицата и е част от двудневната програма на министър-председателя на Руската федерация Дмитрий Медведев и водената от него делегация.

 

Областният управител Красимир Кирилов участва вчера в българо-руския бизнес форум в областта на туризма, който се проведе в зала „Роял“ в хотел „Балкан“ в столицата. Събитието е част от двудневната визита на министър-председателя на Руската федерация и водената от него делегация Дмитрий Медведев.

Сътрудничеството в областта на туризма между Република България и Руската федерация е от особена важност и за двете държави, като туристическият сектор е открояван като катализатор на икономическото взаимодействие между двете страни и приятелските връзки между двата народа.

Форумът беше открит от министър-председателя на България г-н Бойко Борисов и неговия руски колега Дмитрий Медведев, след което участниците бяха приветствани от г-жа Николина Ангелкова – министър на туризма на Р България и г-н Максим Орешкин – министър на икономическото развитие на Руската федерация.

С презентации в първата част на бизнес форума се представиха от българска страна Министерството на туризма, Българска стопанска камара, Българска търговско-промишлена палата и други работодателски организации, Национален борд по туризъм, Българския съюз по балнеология и спа туризъм, Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите и други. От руска страна бяха представени Министерството на икономическото развитие на Руската федерация, Федералната агенция по туризъм и Търговско-промишлената палата на Руската федерация, Асоциацията на туроператорите на Русия и Асоциацията за икономическо взаимодействие на субектите на Руската федерация „Туристическа асоциация на регионите на Русия“.

Очаква се събитието да допринесе за затвърждаване на позитивните позиции на България като предпочитана туристическа дестинация за руските граждани във високо конкурентна и динамична международна среда в сферата на туризма.

Коментирай