Ученическият вестник „Голямо междучасие“ попита децата в Каварна за най-светлите им преживявания през отиващата си година. Празничното издание на общинския детски комплекс записа и съкровени мечти на най-малките ученици за идващата 2019-а.
„Имах много незабравими моменти през изминалата година. Бях в Шотландия на дипломирането на сестра ми, станах европейски шампион по карате в Румъния“, споделя пред вестника четвъртокласничката Яна Якимова. „Гостуваха ни баба и дядо от Германия, които не бях виждала от година и половина“, разказва за най-важното събитие в семейството си Светлана Иванова. „Най-запомнящо беше лятото на 2018 година. Бях при баба и дядо в Шабла. Имах страхотна екскурзия от училище. Забавлявах се много с приятелите ми“, е равносметката на Невена Михова от шести клас. Второкласникът Георги Петков: „Най-запомнящите ми моменти през годината бяха, че ходих на аквапарк и на палатка“. Момчето пожелава „много обич на малките и големите по света“. „Аз имах жизнерадостна година, защото ми се роди още едно братовчедче. Освен това бях на много забавна екскурзия с моя клас. Пожелавам на всички родители да са горди с успехите на децата си“, добавя към „портрета“ на 2018-а Дияна Георгиева от пети клас.
За новата година първокласничката Изабел Янулова си пожелава да отиде в Париж и да получи за подарък лисица, „защото никога не съм имала такава играчка“. Мечтата на Ники Христова от втори клас е да получи „таен дневник, мечето Лу и машина за шиене“. Атанас Белчев казва, че през отиващата си година е станал първокласник и се е записал в клуб „Журналист“. Неговият новогодишен поздрав е: „Пожелавам на всички да четат много и да пишат, за да бъдат умни! И да очакват с нетърпение нашия вестник и през новата година!“.

Добрич, 30 декември /Юлияна Христова, БТА/

Коментирай