На 10 февруари, около 09:30 часа е получено съобщение за извършена взломна кражба от частен имот на територията на с. Орляк, обл. Добрич. По данни на тъжителя е извършена кражба на електромотор, микровълнова фурна и домашна посуда около 40 литра спиртен алкохол. По случая е образувано досъдебно производство.

На 9 февруари, около 10:30 часа е получено съобщение за извършена взломна кражба от гаражно помещение в град Балчик. По данни на тъжителя е извършена кражба на куфар с ръчни инструменти, перфоратор и мултифункционален уред. По случая е образувано досъдебно производство.

На 9 февруари, около 09:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от лек автомобил „Форд” с чужда регистрация, паркиран по ул. „Отец Паисий” в град Добрич. По данни на тъжителя липсват документите на МПС. По случая е образувано досъдебно производство.

На 9 февруари, около 12:00 часа е получено съобщение за извършена взломна краба от товарен автомобил „Пежо” с добричка регистрация, паркиран по ул. „Васил Левски” в град Добрич. По данни на тъжителя е извършена кражба на аудио системата от МПС и фирмени документи. По случая е образувано досъдебно производство.

На 9 февруари, около 21:00 часа в град Каварна е спрян за проверка лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация, управляван от 19-годишен мъж. В хода на проверката е установено, че водача управлява МПС в едногодишен срок от наложено му наказание по административен ред. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 9 февруари, около 23:05 часа е получено съобщение за умишлено увредено стъкло с размер 1,80 м на 1,80 м на търговски обект, находящ се на пл. „Свобода” в град Добрич. От незабавно проведените ОИМ и ПСД са установени извършителите на деянието 22-годишен мъж от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 8 февруари, около 15:40 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в района на пл. „Свобода” в град Добрич. На място е установено, че при маневра, водач на лек автомобил „Шкода” блъска 50-годишна пешеходка. Вследствие на инцидента, пострадалата е с диагноза пукната лява подбедрица.  По случая е съставен АУАН по ЗДвП.

На 8 февруари, около 16:10 часа в град Балчик е спрян за проверка специален автомобил „Ивеко” с добричка регистрация. При извършената проверка на водача на автомобила за употреба наркотични вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на амфетамин и метаамфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 31-годишен мъж от град Балчик. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 8 февруари, около 07:30 часа в град Генерал Тошево е спрян за проверка лек автомобил „Пежо” с добричка регистрация, управляван от 59-годишен мъж от с. Кардам, обл. Добрич. В хода на проверката е установено, че МПС е със служебно прекратена регистрация. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 8 февруари, около 22:10 часа в град Генерал Тошево е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, управляван от 33-годишен мъж от с. Бреница, общ. Тутракан. В хода на проверката в багажното отделение на МПС са установени 0,3 м3 дърва за огрев, обект на незаконна сеч. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 8 февруари, около 13:50 часа на КПП „Владимирово” е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, управляван от неправоспособен  23-годишен мъж. При последвалата проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на амфетамин и метаамфетамин и канабис. Задържан за 24 часа. По случаите са образувани бързи полицейски производства.

На 8 февруари, около 22:10 часа по ул. „Иван Шишман” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Форд” с варненска регистрация, управляван от 43-годишен мъж от град Добрич. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,36 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 8 февруари, около 11:10 часа е задържан 55-годишен мъж от град Варна. Същия е извършил кражба на аудио аксесоари от търговски обект, находящ се по околовръстен път на град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 10 февруари, около 20:00 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по главен път I-9 в района на с. Царичино, обл. Добрич. На място е установено, че водач на лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, удря внезапно изляло на пътно платно куче, вследствие на което губи контрол над МПС, блъска се в крайпътно дърво и се преобръща. Вследствие на инцидента са пострадали двете жени возещи се в МПС на 42-години и на 69-години, и двете от град Каварна. Същите са настанени в МБАЛ Добрич с диагноза фрактура на таз и фрактура на ребра, без опасност за живота. Водача на МПС е невредим с отрицателна проба за употреба на алкохол.

На 10 февруари, около 15:15 часа е получено съобщение за скандал между водач на лек автомобил „Шкода” и водач на лек автомобил „Сеат” с добрички регистрации, на кръстовището на ул. „Вардар” и ул. „Никола Петков” в град Добрич. При извършената проверка на водача на лек автомобил „Шкода” 30-годишен мъж от град Добрич за употреба на наркотични вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на метаон и метаамфетамин. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Коментирай