На 12 март, около 01:40 часа в град Каварна е спрян за проверка лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация, управляван от 30-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,76 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 11 март, около 10:40 часа в град Добрич е извършена проверка на 22-годишен мъж от с. Богдан, обл. Добрич. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,5 грама, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 11 март, около 14:45 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес” с варненска регистрация, управляван от 74-годишен мъж. В хода на проверката е установено, че МПС е с прекратена регистрация. По случая  е образувано бързо полицейско производство.

На 11 март, около 23:25 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация, управляван от 25-годишен мъж. В хода на проверката е установено, че регистрационните табели на МПС са предназначени за друг автомобил. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 11 март, около 12:00 часа в с. Преспа, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген”, без регистрационни табели, управляван от 37-годишен мъж. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 11 март, около 13:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Орляк, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 09:00 часа до 12:45 часа на 11 март, неизвестен извършител е проникнал през незатворен прозорец в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на сумата от 5 000 лева, 300 евро и златни монети. По случая е образувано досъдебно производство.

На 11 март, около 10:45 часа е получено съобщение за извършена кражба на около 2 600 броя растения лавандула, засети в земеделска нива в землището на с. Писарево, обл. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 11 март, около 13:10 часа е получено съобщение за извършена кражба на около 110 броя метални тръби с диаметър 1 цол от оградена земеделска нива в землището на с. Вичево, обл. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 11 март, около 08:20 часа е получено съобщение за умишлено увредени два броя автомобилни гуми на лек автомобил „Мазда”, паркиран в района на ж.к. „Строител” в град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

Коментирай