Преди малко от БСП заявиха, че депутатите им ще се върнат в парламента, само ако бъдат изпълнени четири условия – изчистване на избирателните списъци от мъртви души, въвеждане на машинното гласуване, обжалваемостта на решенията на ЦИК във Върховния административен съд. Крум Зарков заяви:

“Само преди около час чухме на пресконференция, че ГЕРБ не само не са си взели поука затова какво се случи в последната седмица и в последните дни в парламента, а и готвят поредния парламентарен цирк, при който да жонглират с ветото и да избират от него това, което им харесва и това, което не им харесва. Ние в този цирк няма да участваме”.

По-рано депутатите от  БСП обявиха, че ще обсъдят отправения към тях от президента Румен Радев призив да се върнат в парламента за дебатите по ветото, което държавният глава наложи на промените в Изборния кодекс.

Въпросът ще бъде тема и на Националния съвет на БСП, съобщи във Велико Търново зам.-председателят на парламентарната група Весела Лечева:

“Президентът с право предлага и иска опозицията да е вътре, защото това означава парламентаризъм, управляващо мнозинство, което се контролира от опозицията. Но ние ще се върнем, когато изпълнят тези условия – за един демократичен, свободен, честен и достоверен изборен резултат“.  http://bnr.bg

 1. ДОБРУДЖАНЦИ
 2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
 3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
 4. БЪЛГАРИТЕ
 5. РИБОЛОВ
 6. ГЮВЕЧ
 7. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
 8. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
 9. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
 10. 10.  БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
 11. 11.  България – Китай 中国保加利

ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST

Коментирай